Många tände ljus för jämställdhet på kvinnodagen

Jesper Blomqvist pratar mer Gunilla Hessel och Katties Brunberg, kvinnojouren.
Jesper Blomqvist pratar mer Gunilla Hessel och Katties Brunberg, kvinnojouren.
För jämställdhet och mot våld.
På Internationella kvinnodagen tändes ljus i Lidingö centrum för ett jämställt samhälle fritt från våld.

Finns också där poddar finns.

8 mars högtidlighöll Kvinnojouren Kerstin Internationella kvinnodagen genom en ljusmanifestation i Lidingö centrum.

 …spännande att se hur många Lidingöbor som engagerar sig och vill stötta oss i arbetet för ett jämställt samhälle fritt från våld

Ingegerd Smedensjö

Ljus tändes till artisten Sara Vargas låt ”Spring för livet”, som handlar om våld i nära relationer. Bland de som kom fanns både vanliga Lidingöbor men också politiker, kommunanställda och  Jesper Blomqvist, som är ambassadör i Kvinnojouren Kerstins kampanj #ordräddarliv, en kampanj mot våld i nära relationer. 

Ljus för jämställdhet och mot våld i Lidingö centrum på Internationella Kvinnodagen.

– Jättekul att så många valt att komma hit idag och uppmärksamma Internationella kvinnodagen med oss,  sade Ingegerd Smedensjö styrelsemedlem och volontär på Kvinnojouren Kerstin Lidingö efter manifestationen.

Kvinnojouren ville med sin manifestation belysa problemet med våld mot kvinnor på Lidingö. Förra året polisanmäldes 59 fall av våld mot kvinnor där offret var bekant med gärningspersonen på ön.

– Flera nya samarbeten har även diskuterats under ljusmanifestationen och det är spännande att se hur många Lidingöbor som engagerar sig och vill stötta oss i arbetet för ett jämställt samhälle fritt från våld, säger Ingegerd Smedensjö.