ANNONS

Lugna kvällar när meröppet kom tillbaka

Bergshamra bibliotek
Bergshamra bibliotek.
Med frivilliga krafter har Bergshamraborna tagit tillbaka sitt bibliotek från stöket.
ANNONS

Kameraövervakning och mer vuxennärvaro verkar ha gjort susen. Sedan en vecka är det återigen meröppet på Bergshamra bibliotek, och hittills har kvällarna varit fria från stök.

– Det är lugnt så här långt. Folk snackar med varandra och det har blivit en social samvaro på biblioteket, säger Tobias Östberg, som förutom att vara Bergshamrabo även sitter i kultur- och fritidsnämnden för (MP).

När meröppet försvann i våras på grund av droghandel och stök slängde han ut en fråga på Facebook om det fanns några frivilliga i Bergshamra som ville ställa upp och ”ta tillbaka bibblan från stöket”.

Det visade sig att många ville hjälpa till. Anna Lasses (C), ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden, och även hon Bergshamrabo, satte ihop ett schema med volontärer, som nu tjänstgör två timmar per kväll.

– Vi har sagt att vi kör detta september ut, sen får vi se. Är det så lugnt som det är nu så kanske det inte behövs i samma utsträckning. Skulle stöket återuppstå får vi kanske tänka om igen, säger hon.

Frivilliga som vill ställa upp och hänga på bibblan, passen är 18-20 eller 20-22, kan höra av sig till Tobias eller Anna.

– Eller så går man bara förbi någon kväll och pratar med de som sitter där så tar vi det därifrån, säger Tobias Östberg.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.