Kvarglömda klappar i tuben kan hämtas i city

Moussa Saliba sorterar bland de inkomna paketen och påsarna på hittegodsavdelningen.
Moussa Saliba sorterar bland de inkomna paketen och påsarna på hittegodsavdelningen.
Ett dussintal inslagna klappar har glömts i kollektivtrafiken under vintern.

Har du tappat bort dina klappar kan du åka till hittegodsavdelningen och rädda julen.

I julstressen kan det vara svårt att komma ihåg att få med sig sina inköp när man går av bussen eller tunnelbanan. Det märks på SL:s hittegodsavdelning, som drivs av MTR som också kör tunnelbanan. Här har man redan fått in ett dussintal inslagna paket som glömts i kollektivtrafiken.

– Under 2014 kom det in tolv inslagna paket som hade glömts kvar i tunnelbanan. I år är det lika många ungefär, säger Michel Bergquist, chef för driftservice, logistik och hittegods hos MTR för SL.

Det var dock bara en kvarglömd inslagen klapp hämtades ut förra året. Men det är såklart även oinslagna klappar och andra pinaler som folk glömmer i kollektivtrafiken. En vanlig dag kan det trilla in runt 100 handskar och 50 mössor till hittegodsavdelningen berättar Michel.

Har du tappat bort något i tunnelbanan kan du kolla om det hamnat på Klara Östra kyrkogata 6, där alla glömda prylar samlas. Du måste dock kunna beskriva noga vad det är du tappat bort.

– Allt som inte hämtas ut eller kan härledas till människor skänks efter tre månader till välgörenhet, säger Michel Bergquist.

Lösa pass, körkort och nationella id-handlingar lämnar MTR alltid vidare till polisen.