ANNONS

Kvarnbadet öppnar i sommar – morgonsim redan om tio dagar

Högst 500 personer får vistas på badet. Och det gäller att hålla avstånd även där – annars finns risken att badet stänger för säsongen.
Högst 500 personer får vistas på badet. Och det gäller att hålla avstånd även där – annars finns risken att badet stänger för säsongen.
Badsugna Vallentunabor kan andas ut. Kvarnbadet kommer att hålla öppet i sommar.
Men det sker med uppmaningar om att respektera restriktionerna. Sker inte det finns risk för en kort badsäsong.
ANNONS

I går kom det efterlängtade beskedet att Kvarnbadet ska hålla öppet även i sommar. Det slår upp portarna den 5 juni men redan om tio dagar, den 25 maj, öppnar det för morgonsim.

Kommunen motiverar sitt beslut med att många kommer att semestra på hemmaplan i år och att det är viktigt för folkhälsan att kunna erbjuda rekreation och motion.

Håll avståndet

Högst 500 personer får vara på badet och därför kan man få vänta på att släppas in. Det är fler än den begränsning av folksamlingar på högst 50 personer som annars gäller, det eftersom Kvarnbadet är en utomhusanläggning. Men besökarna måste fortsätta att hålla avstånd till varandra – även i bassängen.

Den uppmaningen gäller det att följa. ”Om begränsningarna om 500 personer eller att hålla avstånden inte respekteras av besökarna, kan Kvarnbadet behöva stänga för säsongen”, skriver kommunen i sitt pressmeddelande

Stängda inomhusduschar

– I dessa tider är idrott och motion utomhus en möjlighet att träna säkert. För att vi ska kunna ha Kvarnbadet öppet i sommar gäller det att följa de regler som gäller i samhället – håll avstånd och tvätta händerna. Stanna hemma om du känner dig det minsta sjuk. Hjälps vi åt med det är chansen större att Kvarnbadet kan hållas öppet de flesta dagar i sommar. Simma lugnt, men säkert, säger Lars Carlsson, C, ordförande i fritidsnämnden.

För att underlätta det hålls omklädningsrum och inomhusduschar stängda, medan toaletterna kommer att vara öppna. Kommunen sätter i stället upp tillfälliga omklädningsrum utomhus och hänvisar till utomhusduscharna. Och för att minska risken för smitta kommer några bollar eller andra badleksaker inte att lånas ut i sommar. Kommunen uppmanar besökarna att duscha och tvätta sig hemma innan de kommer till badet.

Planerna på att fira Kvarnbadets 50-årsjubileum skjuts fram till nästa år.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.