ANNONS

C: Kvartstrafik kräver kreativa lösningar

Gustav Hemming (C), landstingsråd och Lisa Edwards (C), gruppledare i Upplands-Bro.
Gustav Hemming (C), landstingsråd och Lisa Edwards (C), gruppledare i Upplands-Bro.
Kvartstrafik till Bro finns inte med i landstingets planer på minst tio år. Men landstingsrådet Gustav Hemming (C) hoppas att kommunen, landstinget och trafikverket kan diskutera alternativa vägar framåt.
ANNONS

– Upplands-Bro har ett starkt case, det är inte många som bygger så mycket i förhållande till sin storlek. Men utmaningen för landstinget är att behoven är stora på många ställen. Vi har en investeringsbudget på 110 miljarder de närmaste tio åren, det är svårt att få plats med mer, säger Gustav Hemming (C) som är regionplanelandstingsråd.

I slutet av förra veckan blev han inbjuden till Bro av partikollegan Lisa Edwards, gruppledare för Centerpartiet i Upplands-Bro. Han träffade också kommunstyrelsens ordförande Camilla Janson (S) och vice ordförande Jan Stefansson (KD).

Gustav Hemming hoppas på en fortsatt dialog i frågan och att det kan öppna upp för andra sätt att bekosta utbyggnaden av kollektivtrafiken till Bro.

– Man kan alltid sätta sig vid ett mötesbord och diskutera vad det är för åtgärder som krävs för att fler tåg ska stanna i Bro och hur vi ska säkra de investeringar som kan behövas för det, säger Gustav Hemming.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.