Kvinna anmäler våldtäkt på skoltoa

En kvinna i 20-årsåldern har anmält att hon blivit våldtagen av flera okända personer på skoltoalett i Sollentuna.

Nu väntar polisen på DNA-spår från prover som togs på sjukhuset.

Det var vid 22-tiden en kväll förra snart två veckor sedan som en kvinna i 20-årsåldern enligt en anmälan till polisen blev utsatt för gruppvåldtäkt.

Övergreppet ska ha skett inne på en skoltoalett på en skola i Sollentuna.

Kvinnan hade besökt ett arrangemang i skolans lokaler den aktuella kvällen. Verksamheten har i övrigt ingen koppling till skolan utan arrangerades av kultur- och fritidsförvaltningen på Sollentuna kommun.

– Vi tror att den här kvinnan har blivit utsatt för våldtäkt av flera okända gärningsmän. Det var fler än en, men mer exakt än så kan jag inte säga, säger Caroline Karlsson på utredningsroteln för grova brott vid Norrortspolisen.

Efteråt fördes kvinnan till avdelningen för våldtagna kvinnor på Södersjukhuset. Prover från undersökningen har skickats till Statens kriminaltekniska laboratorium för analys.

– De undersöker om det finns DNA-spår i proverna. Om det inte finns det kan det bli svårarbetat, säger Caroline Karlsson.

Polisen har förhört ett ­antal personer i kvinnans närhet, men än så länge har inga misstänkta gärningsmän identifierats.

Ett 60-tal personer fanns på plats vid kommunens arrangemang den aktuella kvällen.

– När vi fick en signal om det här sammankallade vi kommunledningen och säkerhetsansvariga på kommunen, berättar Niklas Roos af Hjelmsäter, kultur- och fritidschef i Sollentuna.

Han säger att personal på förvaltningen vidtagit en rad åtgärder för att stärka säkerheten på framtida arrangemang.

– Vi pratat med personalen om hur man kan förbättra vaksamheten, säger Niklas Roos af Hjelmsäter och fortsätter:

– Själva lokalen är bra, men toaletterna är utom synhåll, även om de ligger alldeles utanför. Därför kommer man ha toalettutrymmena låsta framöver, den som behöver gå på toaletten får låna en nyckel.

Vet du om det kan ha varit någon utomstående, som tagit sig in i lokalerna utan att ha någon koppling till arrangemanget?

– Jag vill inte föregå polis­utredningen och kommentera detta, säger Niklas Roos af Hjelmsäter.