Kvinna antastad av sin taxichaufför

Kvinnan hade haft en utekväll i city och tog taxi hem till Huddinge. Men under resans gång tvingade sig taxichauffören på den berusade kvinnan.

Kvinnan berättade i förhör att hon känt sig för onykter för att åka kollektivtrafik hela vägen hem. Därför tog hon en taxi hem efter en utekväll våren 2012.

Hon somnade en stund efter att färden påbörjats. Kvinnan väcktes en bit utanför innerstan av taxichauffören som bad henne att sätta sig i framsätet. Kvinnan själv uppger att hon trodde att chauffören inte hittade så bra, och att hon därför skulle flytta fram.

Hon somnade igen, men när hon vaknade nästa gång var sätet bakfällt. Taxichauffören låg sträckt över henne med sin överkropp och tryckte ned henne medan han satt i förarsätet. Hennes tröja var neddragen och byxorna var öppna och neddragna till låren.

Mannen hade en hand innanför kvinnans bh och en hand innanför trosorna, han ska samtidigt ha kysst henne, berättar kvinnan i förhör.

När hon förstod vad som pågick knuffade hon bort mannen och sa åt honom att sluta. Hon sprang ut i panik och lyckades kalla på hjälp i en villa som fanns i närheten. Ett vittne som hjälpte kvinnan berättar att hon var mycket skärrad när hon ropade på hjälp.

Taxichauffören nekar till att ha förgripit sig på kvinnan. Han menar bland annat att kvinnan hela tiden suttit i baksätet och varit arg på honom för att han kört fel.

Tingsrätten tror dock på kvinnans berättelse och skriver bland annat att kvinnan var i en mycket utsatt situation, att hon hade rätt att känna sig trygg i taxin. Enligt tingsrätten har kvinnan också berättat detaljerat och sammanhållet om händelseförloppet.

Mannen döms till fängelse i sex månader för sexuellt tvång och ska betala 70 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Mannen är tidigare ostraffad men har varit misstänkt för sexualbrott vid två tillfällen tidigare, men de utredningarna har lagts ner.

Ett vittne som hjälpte kvinnan berättar att hon var mycket skärrad.