Slet kvinna ur bil – åtalas för brutala rånet

Sollentunabon har bland annat åtalats för grovt olaga tvång och grov vårdslöshet i trafik.
Sollentunabon har bland annat åtalats för grovt olaga tvång och grov vårdslöshet i trafik.
Först ett brutalt bilrån – sedan en vansinnesfärd som slutade med två trafikolyckor innan han slutligen greps av polis.
Nu har en Sollentunabo i 30-årsåldern åtalats för flera grova brott.

I september 2016 utsattes en kvinna för ett brutalt rån på en parkering i närheten av Helenelunds pendeltågsstation.

Plötsligt kom en man fram och öppnade bildörren och slet ut henne ur bilen. Enligt åtalet tog han ett hårt tag om hennes vänstra arm – med blåmärke och smärta som följd – och beordrade henne med ett ”högt och hotfullt tonläge” att lämna bilen.

Därefter körde han iväg från platsen – med kvinnans bil och tillhörigheter till ett värde av 14 000 kronor – och dumpade till slut bilen på en annan plats i Helenelund. Under färden hade han, enligt åtalet, kört mot färdriktningen på E4, gjort omkörningar på fel sida och orsakat inte mindre än två trafikolyckor.

Den ena inträffade när han på Kistaavfarten ”tvingade” en förare av en mötande bil att väja in i en tredje bil. Den andra inträffade när han körde in på avfarten vid Polishögskolan i fel färdriktning och kolliderade med en mötande bil. När han därefter smet från olycksplatsen ska han dessutom ha kört på passageraren i den mötande bilen – enligt åtalet med ”icke ringa kroppsskador” som följd.

Nu har mannen åtalats för grovt olaga tvång, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada samt stöld.