ANNONS

Kvinna bakbands vid villaplundring

Hon lurades av sin vän, bands med silvertejp och fick en plastsäck över huvudet. En 20-årig kvinna och fyra unga män väntar nu på dom för det grova villarånet.
ANNONS

Den 18-åriga kvinnan bodde med sina föräldrar i en villa i Tumba, men var ensam hemma när hon fick besök av sin 20-åriga väninna en onsdagskväll i mitten av september.

– De två var vänner och hon kom dit för att kolla att kusten var klar, säger Daniel Löfgren som är chef för rångruppen vid Södertörnspolisen.

Därefter skickade 20-åringen ett sms till en 22-årig medbrottsling för att uppmuntra honom att komma. Strax därpå trängde han sig in i villan tillsammans med tre andra män i 20-årsåldern. Väninnan låtsades då inte känna männen.

– Rånarna hade en pistol som de hotade med och båda kvinnorna bands med silvertejp, säger Daniel Löfgren.

Förutom att få pistolen riktad mot sig fick 18-åringen dessutom munnen igentejpad och en svart sopsäck över huvudet. Det fanns dock aldrig någon risk för kvävning.

– Hon lyckades krångla av sig sopsäcken ganska snabbt, säger Daniel Löfgren.

De fyra männen stal sedan tavlor, smycken, mobiltelefoner, kontanter och kontokort innan de försvann i familjens stadsjeep. Det sammanlagda värdet på stöldgodset uppgick till drygt 300 000 kronor.

Kvinnorna tog sig därefter loss själva och larma polis. Man förstod dock snabbt att väninnan varit delaktig i rånet.

– Det är inte vem som helst som utsätts för bostadsrån, för det mesta finns en koppling. Man kan vara skyldig någon pengar eller så rör det sig om utpressning, eller som i det här fallet att man känner varandra, säger Daniel Löfgren.

ANNONS

Strax efter det brutala rånet fångades en av rånarna på en övervakningsfilm när han tog ut pengar från ett konto som tillhörde mamman i familjen.

– De hade lyckats hitta en lapp med koden till ett av kontokorten.

Vid rättegången, som pågick i förra veckan, attackerades en journalist från TV3:s Efterlyst. Flera vänner till de åtalade hade samlats och det uppstod en hotfull och tumultartad stämning utanför rättegångssalen. TV3 har polisanmält hotet som riktades mot reportern.

Rättegången avslutades i fredags, dom väntas i slutet av nästa vecka.

De två var vänner och hon kom dit för att kolla att kusten var klar.daniel löfgren södertörnspolisen