Kvinna åtalas för att ha drivit bordell i Järfälla

Bordell i Järfälla.
Bordell i Järfälla.
Bordell i Järfälla.
Bordell i Järfälla.
Bordell i Järfälla.
Bordell i Järfälla.
En kvinna i 45-års åldern åtalas för att ha drivit två bordeller i Järfälla och Uppsala. Hon ska hänsynslöst ha utnyttjat kvinnorna som hon förmedlade till stort antal sexköpare. 14 män åtalas också för köp av sexuell tjänst.

En kvinna i 45-årsåldern åtalas för grovt koppleri. Hon misstänks för att ha bedrivit en bordellverksamhet på två massage-salonger i Järfälla och i Uppsala, som Mitt i berättat om tidigare. 

Hon kunde gripas efter att polisen spanat på hennes verksamheter i över ett år. Hon har suttit häktad sedan den nionde november 2018.

Stort antal sexköp

Hon misstänks för att ha förmedlat ett stort antal sexuella tjänster mot ersättning. Enligt åtalet som lämnats in till Uppsala tingsrätt rör det sig om minst 889 tillfälliga sexuella kontakter.

Utöver det har hon också utnyttjat minst sex kvinnor som arbetat under henne när hon struntat i att betala dem för sitt arbete. Åklagaren menar att brotten är att bedöma som grova eftersom verksamheten bedrivits i stor omfattning och att 45-åringen tjänat stora pengar på bordellerna.

Hon ska  enligt åklagaren hänsynslöst utnyttjat kvinnorna som jobbade på bordellerna.

Polisen låtsades vara kunder

Åklagarens bevisning består dels av förhör med de sex kvinnorna samt vittnesuppgifter från elva poliser som utgett sig för att vara kunder hos massagesalongerna. De erbjöds då ”tillfälliga sexuella kontakter” mot ersättning och de kunde i flera fall också vittna om att verksamheten innebar ett hänsynslöst utnyttjande av kvinnorna.

SMS-konversationer kan avslöja

Utöver polisens spaningsarbete rymmer kvinnans mobiltelefon en hel del besvärande bevis. Polisen hittade nämligen sms-konversationer mellan den 45-åriga kvinnan och kvinnorna som jobbade på bordellerna där det framgår att hon varit väl medveten om att det sålts sex i lokalerna.

Polisen hittade också bokningslistor på kunder.

Bor runtom i länet

Med hjälp av sperma i lokalerna har man kunnat koppla 14 män till bordellerna som nu står åtalade för köp av sexuell tjänst. Männen är boende i Järfälla, Uppsala, Märsta, Värmdö, Visby, Haninge och på en adress i söderort.