Kvinna brutalt rånad av tre tonåringar

En 41-årig kvinna utsattes för ett brutalt rån i Gröndal förra tisdagen. Kvinnan hade åkt hissen mot Nybohov och när hon gick gångvägen i riktning mot Blommensbergsvägen såg hon fem-sju tonårspojkar stå och prata med varandra. Hon passerade dem, men efter ett antal meter hann de upp henne bakifrån.

– Hon blev nerslagen och rånad och fick ta emot flera slag och sparkar, även mot ansiktet. Enligt kvinnans uppgifter var det tre av killarna som deltog i detta, säger Jonny Petersson, närpolischef i Skärholmen.

Vem som larmade ambulans är oklart, men kvinnan fördes till sjukhus med sårskador, näsblod och spräckt läpp.

Kvinnan rånades på sin väska som bland annat innehöll en mobiltelefon och 300 kronor i kontanter. Enligt polisanmälan ska samtliga inblandade vara unga, i 15-årsåldern.

– Två vittnen har sett de här killarna springa i väg. Ett av vittnena ringde efter att han hade läst om händelsen i tidningen, säger Jonny Petersson.

Polisen har även tagit kvinnans jacka i beslag för att säkra eventuella DNA-spår. Man har också hittat lite gods från kvinnans handväska som rånarna dumpat längs med flyktvägen.

– Vi kommer även att kolla övervakningsfilmen från Nybohovshissen för att se om gärningsmännen fastnat på den, säger Jonny Petersson.

Rånlarmet kom till polisen klockan 17.50 när det hunnit bli mörkt ute. Många känner sig alltjämt otrygga i området vid Nybohovshissen, och polisen har sedan tidigare skärpt bevakningen där.

Vi kommer att kolla övervakningsfilmen från Nybohovs-hissen.Jonny Petersson närpolischef