ANNONS

Kvinna död i bostadsbrand

Utryckningen till Norrgården i onsdags var stor. Ett flertal brandbilar, ambulanser och polisbilar trängdes runt flerfamiljshuset.
Utryckningen till Norrgården i onsdags var stor. Ett flertal brandbilar, ambulanser och polisbilar trängdes runt flerfamiljshuset.
En medelålders kvinna avled i onsdags i en lägenhetsbrand. När rökdykare hittade kvinnan i lägenheten i Norrgården var hon redan död. Även en hund fanns i den brinnande lägenheten. Den skadades av röken men var vid liv när den fördes till djursjukhus.
ANNONS

Vid 14.15-tiden i onsdags eftermiddag larmades både räddningstjänsten och polis till en adress i Norrgården. Ett vittne såg lågor från ett lägenhetsfönster.

Branden var släckt drygt tjugo minuter efter att larmet kom in, men då hade redan en kvinna som bodde på adressen avlidit. Dödsorsaken är oklar och även vad som kan ha startat eldsvådan.

– Den tekniska undersökningen är inte avslutad och vi väntar på obduktion, därför vet vi egentligen ingenting ännu, säger Niclas Olausson på utredningsroteln i Täby.

Pådraget utanför lägenheten i onsdags var stort. Förutom att ett flertal brandbilar, polisbilar och ambulanser var på plats drog eld-svådan till sig åskådare från Ekebyskolan som ligger i närheten.

Flera vittnen har även sett hur röddykarna bar ut en tilltufsad hund ur lägenheten. De uppgifterna bekräftas också av polisen.

– Den togs direkt till veterinären och där ska den ha blivit piggare till en början i varje fall, vad jag har förstått. Hur det gick i slutändan vet jag inte, säger Stefan Dahlgren på närpolisen i Vallentuna.

Inte heller djursjukhuset har kunnat svara på hur hunden mådde dagarna efter branden, utan hänvisar till regler om sekretess.

Hunden, som enligt grannar till den avlidna kvinnan ska ha varit en schäfer, tillhörde en man som också bodde i lägenheten. Han befann sig inte i hemmet under branden och är därför oskadd.

Den eldhärjade lägenheten såg rejält skadad ut från utsidan trots att räddningstjänsten snabbt kunde släcka lågorna.

ANNONS

Det snabba släckningsarbetet ska dock ha gjort att de andra lägenheterna i trapphuset klarade sig utan skador.

Grannarna fick dock hålla sig utanför polisens avspärrningar i flera timmar efter insatsen och kunde inte komma in i sina hem.

Under torsdagen arbetade polisen för fullt med att reda ut omständigheterna kring branden.

– Lägenheten spärrades av direkt och sedan har tekniker varit där, men undersökningen är inte avslutad. Sedan har vi hållit förhör med ett vittne som bodde i närheten, säger Niclas Olausson.

En polisanmälan har skrivits om allmänfarlig vårdslöshet.

Fakta

Ökat antal mordbränder