ANNONS

Kvinna dog efter lägenhetsbrand

En ung kvinna hittades livlös efter en brand i en lägenhet på Högbergsgatan.

Polisen utreder nu orsaken till branden.
ANNONS

En ung kvinna hittades livlös efter en brand i en lägenhet på Högbergsgatan på Södermalm, natten mellan tisdagen och onsdagen. Hon fördes till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda, uppger P4 Stockholm.

Räddningstjänsten fick ett larm om röklukt i huset klockan 23.24 på tisdagskvällen.

– På plats kändes lukten av en gummiaktig rök. Under en timme gick vi igenom fastigheten, knackade dörr, letade i hisschakt och i soprum utan att hitta var lukten kom ifrån, säger Denny Vincent, operativ chef på brandförsvaret i Stockholm.

Räddningstjänsten åkte därifrån igen. Men klockan 01.06 kom ett nytt larm, denna gång om röklukt från en specifik lägenhet. Räddningstjänsten åkte återigen till Högbergsgatan och bröt upp dörren till lägenheten.

– Där inne hittades en glödbrand i en madrass. Det var inga lågor men glöd, det pyrde från madrassen, säger Denny Vincent.

Brandmännen kunde snabbt släcka glödbranden, och en livlös ung kvinna fördes till sjukhus med ambulans. Hennes liv gick inte att rädda, enligt P4 Stockholm.

Brandorsaken är fortfarande oklar. Polisen har påbörjat en utredning om grov mordbrand.

– Det är för att branden började i en större fastighet. Rubriceringen kan komma att ändras, säger Sam Akbari, informationsansvarig på polisens ledningscentral, LKC.

De övriga boende i flerfamiljshuset behövde inte evakueras.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.