ANNONS

Kvinna dömd – skrek ”jävla invandrare”

Genrebild.
Genrebild.
En 66-årig kvinna har dömts för hets mot folkgrupp efter att hon flera gånger skrikit "jävla invandrare". Brottet skedde i samband med ett bråk i Lidingö ishall, Childhoodhallen, förra året.
ANNONS

Den 12 december 2015 befann sig 66-åringen och hennes bror i Childhoodhallen i Högsätra. Där fanns också två andra kvinnor tillsammans med sina barn.

Enligt utredningen ska det ha börjat med att en av av kvinnorna gick ut på isen utan skridskor. Mannen ska då ha tillrättavisat kvinnan som lämnade isen. Kort därefter kom mannen åkande och stötte till en av kvinnorna i sidan, enligt tingsrätten. Åklagaren ville ha mannen fälld för ofredande, men enligt Stockholms tingsrätt är det inte bevisat att mannen stötte till kvinnan med flit.

Den andra kvinnan ska efter det ha gått ut på isen och kontaktat mannens syster, den 66-åriga kvinnan. Under ett bråket som uppstod mellan dem ska 66-åringen ha skrikit ”jävla invandrare” fler gånger. Den här uppgiften ska ha lämnats både av kvinnorna och av vittnen, enligt tingsrätten. 66-åringen har under rättegången förnekat detta. I flera förhör ska hon dock ha uppgett att hon i ishallen ska ha sagt ”jävla utlänning” eller ”jävla invandrare”.

För att det ska röra sig om hets mot folkgrupp ska det enligt lagen röra sig om ett uttalande eller annat meddelande som sprids. Enligt tingsrätten har det framkommit att det varit ganska många besökare i ishallen som kan ha uppfattat uttalandena. Straffet för kvinnan blir villkorlig dom och dagsböter.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.