ANNONS

Kvinna i Edsberg lurad på över 700 000 av sol-och-vårare

Grov fridskränkning, dom, Sollentuna
Mannen lurade en handfull kvinnor, flera av dem hade han träffat via Tinder, att köpa saker åt honom. Men han tänkte aldrig betala tillbaka.
De träffades via en matchning på Tinder och hade ett förhållande i december 2019 och januari 2020.
Men det visade sig att mannen var en bedragare som lurade kvinnan i Edsberg på stora belopp.
Flera andra kvinnor har också råkat illa ut och nu har mannen dömts till fängelse i ett år och åtta månader.
ANNONS

Mannen, som är i 20-årsåldern, förklarade att han hade spelskulder och bad kvinnan att köpa en mängd kreditköp av varor som han sedan skulle sälja för att på så sätt få in pengar.

Kvinnan ville hjälpa honom och köpte kläder, skor, ryggsäck, bälte, dator och mobiltelefon, klocka och två bilar till ett sammanlagt värde på 727 985 kronor.

Pengarna skulle mannen betala tillbaka senare, men det gjorde han inte.

Flera kvinnor drabbade

Efter en dryg månad gjorde kvinnan en polisanmälan. Då visade det sig att hon var långt ifrån ensam om att ha råkat ut för bedragaren.

Med samma eller liknande metoder hade han lurat ytterligare fyra kvinnor. Under ett och ett halvt års tid handlade det om pengar och saker till ett sammanlagt värde på över 2 miljoner kronor.

90 olika bedrägerier

Mannen greps i mitten av januari, åtalades i Attunda tingsrätt, och har nu dömts för ett fall av grovt bedrägeri och  89 fall av bedrägeri.

Dessutom åtalades han och dömdes för två köp av sexuell tjänst, ett försök till köp av sexuell tjänst, rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Systematisk brottslighet

En försvårande omständighet, menar tingsrätten, ”är att brottet har utgjort ett led i en brottslighet som utövats i organiserad form eller systematiskt eller att brottet har föregåtts av särskild planering”.

Påföljden fastställdes till ett år och åtta månaders fängelse. Mannen ska dessutom betala totalt drygt 1,5 miljoner i skadestånd till de drabbade kvinnorna och olika företag.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.