Kvinna får en miljon efter tvist

En kvinna från söderort har nyligen vunnit en tvist mot ett försäkringsbolag.

Processen har pågått till och från i 20 år.

Kvinnan var med om en trafikolycka 1994. Hon fick en wip­lash-skada och har i stort sett varit sjukskriven sedan dess.

När olyckan inträffade pluggade kvinnan till ett yrke inom konst och design men jobbade som servitris.

När försäkringsbolaget bestämt vilken ersättning som kvinnan fått för utebliven inkomst har man utgått ifrån vad hon tjänat som servitris.

Men det var fel ansåg kvinnan. Hon menade att eftersom hon var på väg in i en annan och bättre betald bransch. Eftersom hon redan hade en fot inne i den världen borde det vara det löneläget som försäkringsbeloppet skulle grundas på, ansåg kvinnan.

Försäkringsbolaget höll fast vid sin ståndpunkt och ärendet hamnade i tingsrätten. Försäkringsbolaget vann och kvinnan dömdes att betala rättegångskostnaderna på nästan 250 000 kronor.

Men kvinnan överklagade till hovrätten där det i stället var hon som fick rätt.

Nu har försäkringsbolaget dömts att betala nära en miljon kronor till kvinnan som kompensation för utebliven inkomst, utöver den sjukersättning hon redan fått.

Lokaltidningen Mitt i har sökt försäkringsbolagets advokat. Vi har även varit i kontakt med kvinnan som inte vill kommentera domen.

eldsvåda på balkong kunde släckas snabbt

Bandhagen Grannarna på Trollesundsvägen väcktes av sirener i fredags morse.

Polis, brandkår och ambulans var på plats eftersom det brann på en balkong i området.

Enligt uppgifter från Storstockholms brandförsvar blev ingen skadad.

Folkets hus ger pengar till Syrien

Rågsved På FN-dagen i torsdags gick Nya Rågsveds Folkets Hus ut och berättade att föreningen genom basarer och loppisar samlat in pengar och skänker nu 21 000 kronor till Läkare utan gränsers verksamhet.

– Vi kan inte bara sitta stilla och se på vad som händer i Syrien och med vårt lilla bidrag kan vi medverka till något positivt i hjälpen av Syriens barn, säger Leif Rönngren, ordförande i Nya Rågsveds Folkets Hus.