Kvinna fick håret avslitet ute på krogen

VÄLLINGBY Solna tingsrätt har dömt en kvinna i 25-årsåldern för misshandel av en annan kvinna. Brottet inträffade på restaurang Baronen i Vällingby centrum i slutet av maj förra året.

Den drabbade kvinnan tittade på när 25-åringen stod och tjafsade med andra besökare på restaurangen. Plötsligt blev hon själv attackerad av 25-åringen som slet henne i håret. Dagen efter märkte hon att flera hårtestar var borta och att hon hade en kal fläck på huvudet.

25-åringen har dömts till samhällstjänst. Hon ska även betala skadestånd.

Påverkad man gav sig på tiggare

HÄSSELBY GÅRD Förra onsdagen vid 13-tiden på dagen gav sig en påverkad man på en tiggande kvinna i Hässelby gård.

– Det var mitt på torget som narkomanen gick på henne, säger Albin Näver­berg, informatör vid polisen.

Av en tillfällighet befann sig en ledig polisman i närheten och kunde ingripa. Mannen omhändertogs för tillnyktring.

Mer trafik på Bergslagsplan

BERGSLAGSPLAN Förra veckan skrev Lokaltidningen Mitt i om Bergslagsplan och att det blir säkrare för fotgängare och cyklister att korsa Bergslagsvägen norr om rondellen när Förbifart Stockholm byggs. Då ska planskilda korsningar byggas här. Men att biltrafiken minskar i rondellen skriver inte Arbetsgruppen Rädda Grimstaskogen (ARG) under på.

– Bara på sträckan mellan Bergslagsplan och Johannelunds trafikplats fördubblas trafiken, fler kommer att köra in i rondellen härifrån, Anne Lundequist, sekreterare i ARG.

Siffran kommer från Trafikverkets miljökonsekvensbeskrivning från 2011. Där framgår även att trafiken kommer att öka på Lövstavägen. Däremot ska trafiken öster om Bergslagsplan minska. Det sistnämnda håller ARG inte heller med om.

– Trafiken kommer att öka med 25 procent här, menar de.