ANNONS

Kvinna gick till attack mot taxichaufför

En kvinna satte en sladd runt taxichaufförens hals och drog åt. Han lyckades undkomma med lindriga skador.
En kvinna satte en sladd runt taxichaufförens hals och drog åt. Han lyckades undkomma med lindriga skador.
En kvinna som blivit utskriven från S:t Görans psykavdelning skulle åka taxi hem till Norrort. Under färden attackerade hon chauffören på E18 i höjd med Tensta. Kvinnan står nu åtalad för mordförsök.
ANNONS

Det var i slutet av januari som kvinnan fick skjuts av taxichauffören. Hon hade varit intagen på S:t Görans psykavdelning och skulle åka till sin bostad i Norrort. När färden nått till E18 i höjd med Tensta tog kvinnan plötsligt ett stryptag på föraren.

Hon satte en sladd till en mobilladdare runt hans hals och drog åt. Taxichauffören har i polisförhör berättat hur han körde i tunneln på E18 i cirka 70 kilometer i timmen. När kvinnan gick till attack fick han dödsångest. I panik lyckades han slå sig fri. Sladden gick av och mannen stannade bilen i närheten av Akallalänken.

Kvinnan slog honom flera gånger i huvudet men han tog sig ur bilen och larmade polisen. Han lyckades låsa in kvinnan i bilen och hon slog då sönder taxins taxameter, GPS och kortterminal.

Vid rättegången i tisdags i Solna tingsrätt yrkade åklagaren på att kvinnan skulle dömas för mordförsök. Kvinnan nekar till att ha gjort sig skyldig till det.

– Hon medger att hon lagt en sladd om halsen på föraren. Hon säger att hon drabbats av en tillfällig sinnesförvirring och inte hade något uppsåt för att döda, säger hennes advokat Hanna Lindblom.

Mannen undkom med lindriga fysiska skador. I polisförhör har han berättat att han efteråt drabbades av psykiska besvär och mardrömmar.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.