Min lokala hjälte

Kvinna hade 54 katter i bostaden

En kvinna i söderort hade som mest 54 katter i sin bostad. Nu får hon inte längre ha några husdjur.

En kvinna från söderort hade som mest 54 katter i sin lägenhet – de flesta i mycket dåligt skick. De omhändertogs förra året av länsstyrelsen. Efter att ha blivit undersökta av en veterinär fick 18 katter avlivas. Några på grund av hälsoskäl men de allra flesta för att de bedömdes vara för aggressiva för att klara av en omplacering.

Redan 2008 hade länsstyrelsen haft synpunkter på hur kvinnan skötte sina djur. Efter regelbundna besök hos kvinnan bestämdes det att hon fick ha högst nio katter i lägenheten och vid ett senare tillfälle fick hon även böter på 20 000 kronor.

Under ett par år försökte länsstyrelsen komma i kontakt med kvinnan igen. Vid ett besök upptäcktes ett 30-tal katter hemma hos kvinnan. Länsstyrelsen beslöt att omhänderta katterna och när polisen kom för att hämta djuren fanns 54 katter i lägenheten.

Kvinnan överklagade länsstyrelsens beslut om omhändertagandet av hennes katter, men överklagan avslogs.

I slutet av september kom en ny anmälan mot kvinnan efter att grannar ringt och uppgett att det ”luktade förfärligt från lägenheten”. Länsstyrelsen hittade då fem katter i bostaden.

Nu har kvinnan förbjudits att ha husdjur. Länsstyrelsen litar inte på att kvinnan ska ändra sin syn på djurhållning.

När polisen kom för att hämta djuren fanns 54 katter i lägenheten.