Kvinna halkade – kräver skadestånd

Allt fler har sökt vård för halkskador i år på Danderyds sjukhus.

En kvinna från Vallentuna som nyss bröt benet kräver skadestånd av kommunen.

Vallentunakvinnan är en av många som fått en fraktur i vinter. I januari sökte 312 patienter vård för halkskador på Danderyds sjukhus. Det är en kraftig ökning jämfört med samma period förra året, då 205 patienter vårdades för halkskador.

I Vallentuna har kritik väckts mot kommunens halkbekämpning. Den kvinna som bröt benet söker nu skadestånd, då kommunen ska ha missat en stor isfläck under snön där hon halkade utanför Hjälmsta- skolan i början av februari.

Kommunen utreder nu ärendet. För att få skadestånd för exempelvis utebliven inkomst krävs att kommunen gjort fel.

– Vi kan ha missat att sanda just där. I vinter har det varit stora temperaturskillnader, så även om vi har halkbekämpat kan det ha frusit på under morgonen, och då blir det halt igen, säger vägingenjör Kenneth Holm.

Men det är inte bara vid Hjälmstaskolan som det halkats. De klagomål som kommit till kommunen handlar exempelvis om snövallar och isbildning på skolvägar i Ormsta och Uthamra samt halka på Allévägen. Utanför Augustendals äldreboende har även en boende halkat och skadat sig.

Enligt Ormstabon Susanna Hedebro har det varit svårt att röra sig på villagatorna i över en vecka i februari.

– Det har inte gått att ta sig fram utan broddar och stavar.

MASKERAD TJUV MED KOFOT MÖTTE HUSÄGare I DÖRREN

bällsta En husägare i Bällsta upptäckte en maskerad tjuv inne i bostaden när han kom hem i fredags kväll.

Tjuven, som hade en kofot i handen, trängde sig förbi husägaren och flydde därifrån.

Det är oklart om tjuven, som ska ha varit cirka 180 centimeter lång och klädd i svarta kläder, fick med sig något stöldgods från inbrottet.

Polisen söker nu efter vittnen till inbrottet.

Tidig pension ger vd två miljoner

ROSLAGEN Roslagsvattens vd Mikael Medelberg får två miljoner kronor när han går i tidig pension i vår, kan Lokaltidningen Mitt i avslöja. Enligt det avtal som han förhandlat sig till har han rätt att gå i pension vid 62 års ålder och få pension tills han fyller 65 år.

Det innebär att han får 60 procent av lönen på 98 000 kronor under tre år utan att arbeta. Totalt får han 2 116 000 kronor i pension. Enligt Roslagsvatten, som delvis ägs av Vallentuna kommun, kommer nästa vd inte att ha samma generösa villkor.

Mikael Medelberg har inte gått att nå för en kommentar.