Kvinna ringde 112 – sedan knivhögg hon sin pojkvän i ryggen

Akuten Södersjukhuset. SÖS Akutmottagning
Mannen fick livshotande skador av attacken, som skedde när han låg och sov. Foto: Arkivbild.
"Ja hej, jag kommer att mörda min pojkvän nu så ni bör skicka en bil”.
Så sa kvinnan, som är i 20-årsåldern, till larmoperatören. Sedan stack hon en kniv i sin sovande pojkväns rygg. Nu döms hon för den livshotande attacken i Bromma.

Händelsen, som utspelade sig i en lägenhet i Bromma, ägde rum i april. Då hade kvinnan, som är bosatt i Vällingby och är i 20-årsåldern, varit ute på krogen och druckit. När hon kom hem till sin pojkvän, även han berusad efter en utekväll, så började paret att bråka. Sedan gick de och la sig.

Men sedan går berättelserna isär. Medan mannen menar att han gått och lagt sig för att sedan vakna av ett smärtsamt och plötsligt knivhugg i ryggen, så hävdar kvinnan att mannen vaknat och blivit aggressiv varpå hon huggit honom i självförsvar.

Ringde larmoperatören – före attacken

Det som talar emot kvinnan är att hon, strax före knivattacken, ringde 112 och sa att hon skulle mörda sin pojkvän. Under samtalet ska hon ha upprepat ”jag kommer att mörda min pojkvän nu, så att ni bör skicka en bil dit”.

Åklagaren menar att det är just larmsamtalet som visar att kvinnan inte agerat i nödvärn utan i själva verket hade uppsåt till brottet.

sos-telefon 112 nödnummer

Samtalet till 112 användes i rätten för att bevisa att kvinnan, som hävdar att hon huggit mannen i nödvärn, hade uppsåt.

Mannen har för polisen berättat att han hade en kniv liggande vid sängen och att det måste ha varit den som hans flickvän använt sig av. För att undvika fler hugg så tog han sitt täcke och slängde över kvinnans hand och föste henne mot ytterdörren.

När ambulans kom till platsen fördes mannen akut till sjukhus med en livshotande skada i lungan. Han klarade sig men har, enligt domen, mått mycket dåligt psykiskt efter händelsen.

Kvinnan döms av Solna tingsrätt till fängelse i tre månader för grov misshandel.