Kvinna blev lurad av telefonbedragare

Telefonbedragare utgav sig för att vara poliser.
Telefonbedragare utgav sig för att vara poliser.
En kvinna i Flemingsberg blev lurad på 32 000 kronor efter att telefonbedragare utgett sig för att vara poliser. – Jag skäms och kommer att få lida hela livet. Jag vill inte att fler äldre ska behöva göra det, säger hon.

Kvinnan, som är i 70-årsåldern, hade kommit hem från sjukhuset och mådde dåligt. Då ringde telefonen. Det var en man som utgav sig för att vara polis och ville ha tillgång till hennes bankuppgifter och bankdosa.

Kvinnan ringde 114 14 för att kolla om det verkligen var polisen som hade ringt. Men hon fick inget svar där, varpå ”polisen” sedan ringde tillbaka igen.

– Jag var sjuk. Och jag tror att folk är ärliga. Jag blev lurad. De har tagit 32 000 kronor från mig. Jag är chockad och sover dåligt, säger kvinnan.

Bedrägeriet utspelade sig i början av januari. Kvinnan vet fortfarande inte om hon får tillbaka några pengar på försäkringen.

– Jag har inte hört något än. Polisen utreder det. De samarbetar med försäkringsbolaget.

Klarar du dig utan pengarna?

– Jag vill inte ha hjälp av någon, men jag har min dotter. Jag får snåla, mat och hyra är viktigast. Jag mår så dåligt av det här. Jag vill inte att några fler äldre blir lurade, säger kvinnan.

Polisen varnar för telefonbedrägerier. De uppmanar Huddingeborna att aldrig lämna ut kontouppgifter eller uttagningskoder till någon, då bank eller polis aldrig ringer och begär sådana uppgifter på telefon.