ANNONS

Kvinna med spädbarn rånades av beväpnade män

Två beväpnade män tvingade ut en kvinna med spädbarn ur hennes bil. Nu har de båda åtalats.
Två beväpnade män tvingade ut en kvinna med spädbarn ur hennes bil. Nu har de båda åtalats.
ANNONS

Två beväpnade män tvingade ut en kvinna med spädbarn ur hennes bil och körde i väg. Händelsen ägde rum i november förra året. Nu har de båda männen åtalats.

Brottet ska ha inträffat på en parkering i närheten av Djursholms torg. Kvinnan satt i sin bil när männen öppnade förardörren och riktade ett vapenliknande föremål mot hennes bröst.

Kvinnan, som vid tillfället hade sitt barn i famnen, har uppgett att hotet gjorde henne mycket rädd och fick henne att frukta för sitt barns säkerhet. När männen beordrade henne att kliva ur bilen lydde hon därför.

De båda männen satte sig i bilen och körde söderut. Kvinnan kontaktade polis som genast började söka efter männen.

Männen körde tills de kom till Tullinge i Botkyrka kommun. Där ställde de bilen vid en gångväg och fortsatte till fots. De kunde gripas efter att polisen spårat dem med hjälp av hundar.

Männen var narkotikapåverkade när de påstås ha genomfört brottet. De har erkänt ringa narkotikabrott, men nekar till övriga anklagelser.

Som bevisning använder åklagaren utöver kvinnans vittnesmål det faktum att man hittade ett vapenmagasin när man grep männen och att deras mobiler färdats i samma riktning som den stulna bilen vid tiden efter rånet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.