Kvinna omkullknuffad av mopedförare

Arkivbild.
Arkivbild.
Polisen ökar sina insatser mot mopedister som kör vårdslöst i centrum.

Förra fredagen gjordes en anmälan efter att en kvinna blivit omkullknuffad av en mopedförare i närheten av Sollentuna centrum. Enligt polisen kan det ha varit ett försök till väskryckning.

– Mopeden körde upp bakifrån, sen träffas kvinnan av ett slag, faller omkull och måste till sjukhus, säger Johan Lundgren kommunpolis i Sollentuna.

Som ofta på våren har polisen fått in iakttagelser från boende och fastighetsägare som noterat vårdslösa mopedförare. Det kan handla om att föraren kör omregistrerade fordon, utan hjälm, på gångvägar eller kör vårdslöst bland folk.

– Vi har märkt av problem under någon månad när det blir fler mopeder som är ute och kör. De allra flesta sköter sig men sen är det en del som buskör, säger Johan Lundgren, lokalpolis i Sollentuna.

Han berättar att det även är vanligt att mopeder används vid olika typer av brott, till exempel som flyktfordon. Hittills i år har en moped iakttagits vid inbrottsförsök i Edsbergsskolan och ett företag i Kärrdal.

– Vi brukar undvika att köra efter mopeder som kör vårdslöst då någon kan skada sig om de försöker fly.

Det är framförallt i centrala Sollentuna som det har varit problem, mellan Edsberg och Tureberg. Polisen i Sollentuna kommer att öka arbetet kring mopeder som framförs vårdslöst.

– Det är en del av vårt medborgarlöfte, säger Johan Lundgren.