ANNONS

Kvinna påkörd av buss

En kvinna blev under onsdag kväll påkörd av en buss på Stockholmsvägen, 274.
En kvinna blev under onsdag kväll påkörd av en buss på Stockholmsvägen, 274.
En kvinna blev under onsdag kväll påkörd av en buss på Stockholmsvägen, 274. Hon fick föras till sjukhus med allvarliga skador.
ANNONS

Olyckan hände vid 17-tiden i onsdags kväll på Stockholmsvägen, länsväg 274, i närheten av korsningen till Resarövägen. En kvinna blev allvarligt skadad och fördes till sjukhus med ambulans, enligt Towe Hägg på Polisens länskommunikationscentral.

På Karolinska universitetssjukhuset konstaterades, dagen efter, att kvinnan ådragit sig flera frakturer på armar och ben och hon blev opererad.

Busschauffören förhördes samma kväll av polisen och fick genomgå ett utandningstest. Chauffören var inte påverkad av alkohol, men polisen utreder misstankar om för vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik.

Olyckan diskuterades flitigt på sociala medier, bland annat i gruppen ”Vi på Resarö” på Facebook. Det finns sedan länge konkreta planer på hur denna trevägskorsning ska byggas om.

Den kallas Engarns vägskäl och har vissa allvarliga säkerhetsbrister. Trafikverket vill därför ersätta den med en rondell.

– Genom att bygga en cirkulationsplats förbättras framkomligheten samtidigt som hastigheterna sänks, säger Martin Woxlin, projektledare på Trafikverket.

En rondell ska göra det enklare och säkrare för bilister att svänga in mot Vaxholm. Trafikverket vill också bygga två passager för fotgängare över Resarövägen. Ett samrådsmöte om ombyggnadsplanerna hölls i torsdags kväll i Resarö skola.

Kvinnans skador är inte livshotande och i torsdags var läget stabilt.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.