ANNONS

Kvinna påkörd på utsatt vägsträcka

En äldre kvinna blev påkörd vid ett övergångsställe på Personnevägen på tisdagen i förra veckan. Carolina Blåeldh, som bor vid vägen menar att trafiksituationen är en katastrof.
ANNONS

Det var vid 17-tiden som en äldre kvinna blev påkörd av en bilist på väg från Mälarhöjden ut till E4. Olyckan inträffade vid ett övergångsställe strax efter idrottshallen där Västertorpsvägen ansluter.

– Vi har vittnesuppgifter på att det inte var någon vansinneskörning. Men vittnen har också sett att bilisten inte saktade in. Bilföraren är också hörd. Det är tragiskt att det händer, ingen kör ju på någon med vett och vilja, säger Tommy Sjögren vid Söderortspolisen.

Kvinnan är allvarligt skadad med flera brutna ben. I slutet av veckan var kvinnan nedsövd men läget stabilt, enligt polisen.

Trafik- och renhållningskontoret gör just nu en översyn och föreslår både höjningar och sänkningar av hastigheterna på en rad sträckor i området. Något som upprör många vid Slättgårdsvägen och Personnevägen.

På den del av Personneveägen där olyckan inträffade vill man sänka hastigheten från 50 till 40 kilometer i timmen. Mellan Axelsberg och Vasaloppsvägen vill man höja hastigheten från 30 till 40 kilometer i timmen. Helt emot vad många i närområdet tycker.

– Vi bor på 30-delen av vägen och där blåser de ibland på i sjuttio samtidigt som de sms:ar. Problemet är att det är en genomfartsled som inte är anpassad för att ha så mycket verksamheter för barn och ungdomar. Här finns fotbollsplan, simskola och två förskolor, säger Carolina Blåeldh.

Även polisen är kritisk till trafiksituationen utmed Personnevägen.

– Det är flera vägar som ansluter och dessutom ligger sporthallen där och tunnelbanan som går ut. Det blir en svår trafiksituation, säger Tommy Sjögren

Beslut om trafikåtgärder i stadsdelen kan komma att tas 20 mars.

ANNONS
ANNONS