Min lokala hjälte

Kvinna skadad i bostadsbrand

En kvinna i 60-årsåldern skadades vid en brand på Ankdammsgatan förra måndagskvällen.

Trots att branden var fullt utvecklad utrymdes inte huset.

Larmet om branden på Ankdammsgatan kom 19.04 förra måndagen. En kvinna i 60-årsåldern räddades ur lägenheten och fördes till sjukhus för vård. Hon hade rök- och brännskador.

– Hon har omfattande brännskador och är på sjukhus på en speciell brännskadeenhet. Vi vet ännu inte om skadorna är livshotande, säger Mats Eriksson, informationsansvarig på Västerortspolisen.

Det brann på flera ställen i lägenheten, men brandkåren lyckades begränsa branden och elden var släckt efter en halvtimme.

– Det är sällan en brand i en bostad hinner sprida sig, säger Ulf Larsson vid Storstockholms brandförsvar.

Räddningstjänsten behövde därmed inte utrymma huset.

– Normalt sett utrymmer vi inte fastigheter när det brinner i en lägenhet. Bostäder i Sverige är byggda som brandceller och det ska ta minst 60 minuter innan elden sprider sig.

Polisen har inlett en för­undersökning om mordbrand och en brandteknisk undersökning kommer att göras.

– Vi rubricerar det som mordbrand för att kunna göra en fullständig teknisk undersökning. Mordbrand blir det eftersom det varit fara för annans liv eller omfattande skada på egendom. Ingen är dock misstänkt i nuläget, säger Mats Eriksson.

Lägenhetsinnehavaren är inte misstänkt för mordbrand. Det mesta talar för att det är en olyckshändelse eller har skett av försummelse, enligt polisen.

Den kvinna i Sundbyberg som förra söndagen hoppade från sjunde våningen vid en annan lägenhetsbrand vårdas också på sjukhus. Enligt Västerortspolisen är hennes tillstånd kritiskt.

Fakta

Mordbränder