ANNONS

Kvinna skadades av rikoschett

Tenstaskjutning
Fem skadades vid skottlossningen i Tensta natten till torsdag.
Fyra män och en kvinna skadades vid skottlossningen i Tensta natten till i torsdags.
– Det är ytterst ovanligt med så många skottskadade på en och samma gång, säger kommunpolisen Frida Nordlöf som också uppger att polisen har en bild av vad som kan ha legat bakom.
ANNONS

Ljudet av skott väckte flera Tenstabor natten till i torsdags. Många larmade polisen som snart kunde konstatera att det rörde sig om fem skadade personer som hittades på olika ställen vid Tensta allé och Nydalsparken.

– Att så många hittas skadade på en och samma gång är ytterst ovanligt, säger Frida Nordlöf, kommunpolis i Rinkeby lokalpolisområde.

Femte offer

Enligt de första uppgifterna från polisen handlade det om fyra skadade. Men där fanns även ett femte offer – en kvinna som skadades lindrigt av en rikoschett. Alla fem fick föras till sjukhus, ingen av dem hade livshotade skador. Förutom kvinnan rörde det sig om fyra män som var skjutna i benen.

Till en början fanns en oro för att de fyra hade blivit skjutna av en och samma person.

– Framför allt handlade oron om att någon hade varit ute och skjutit nästan på måfå. Det teorin har vi kunnat tillbakavisa. Hylsor från olika vapen har hittats på marken, säger Frida Nordlöf.

Flera förhör

Polisen har hållit flera förhör. Man har en teori om vad som kan ha legat bakom skottlossningen, men vill inte gå ut med vad det skulle handla om. Ärendet ligger på enheten för grova brott och det är förundersökningssekretess som råder.

Om det var de skadade själva som larmade polisen kan inte Frida Nordlöf svara på. Inte heller om de är misstänkta för brott.

– En mängd personer larmade oss den här natten. Jag har inte fått några uppgifter om vilka det kan ha varit. Inte heller vet jag vad de första förhören med de skadade personerna har gett.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.