ANNONS

Kvinna från Sollentuna blåste bilhandlare på stora belopp

Attunda TR + mobilskärm
Betalningen visades upp i mobiltelefonen, men pengarna fördes i själva verket aldrig över.
De köpte bilar för mer än 600 000 kronor i bland annat Vallentuna och Täby.
Men säljarna fick aldrig några pengar och bilarna fick de inte tillbaka.
Nu åtalas en kvinna från Sollentuna och två män för bedrägeri.
ANNONS

Det var den 9 mars 2018 som deras brottsserie inleddes. Då steg en 36-årig kvinna från Sollentuna och hennes 38-årige man in hos en bilhandlare i Vallentuna. Paret sa att de behövde en billig bil av större modell eftersom deras söner spelade hockey och de kom överens om att köpa en Volkswagen Passat för 100 000 kronor. I polisförhören berättar bilförsäljaren att de inte ens ville provköra den.

De skrev på kontrakt och mannen visade säljaren sitt körkort. Betalningen skulle göras med en signerad banköverföring som mannen visade säljaren på mobilskärmen. Sedan åkte de därifrån i bilen.

Bilen borta

Men pengarna kom aldrig in på bilfirmans konto. Överföringen hade stoppats och bilen sålts vidare till en annan bilhandlare som i sin tur sålt den till en privatperson i en annan del av Sverige.

Sex dagar senare dyker paret upp hos en bilhandlare i Täby. Där köper de en bil av samma modell för 95 000 kronor. Också denna gång lyckades de få med sig bilen efter att ha visat de upp en falsk banköverföring.

Diger utredning

Några dagar senare är de hos en bilfirma i Vällingby där de på liknande sätt kommer över en Volvo S60 för 130 000 kronor.

Förundersökningen där polis och åklagare nystar upp ligans bedrägerier är diger – 463 sidor med bland annat förhör och spårningar av olika transaktioner. Sammanlagt handlar det om sju bilbedrägerier för drygt 600 000 kronor som paret enligt åtalet ska ha fortsatt med i södra Sverige och Sigtuna fram till den 30 juni 2019. I några av fallen ska också en 30-årig man ha varit inblandad.

De tre åtalas nu vid Attunda tingsrätt för bedrägeri.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.