Kvinna utsatt för telefontrakasseri

Fyra sms och 170 telefonsamtal – det blev en Solnakvinna utsatt för under en månad, enligt en dom. Det började med ett samtal där någon sade sig ha ringt fel. Sedan kom ett sms där det stod ”Why were you up until 3 tonight? Having cyber sex????”. Det kom fler sms av liknande innebörd.

Ett par dagar senare började telefonen att ringa, först 3-4 gånger per dag. Ingen sa något, bara andning och ljudet av klackar som gick hördes.

Solnakvinnan slutade att svara när skyddade nummer ringde. En gång lämnades ett meddelande på hennes telefonsvarare där en kvinnoröst viskade ”hora”.

Hon kunde få 50-60 samtal per dag och mådde så dåligt att hon flyttade ut från sin bostad. Hon skaffade larm och gallergrind och var även sjukskriven ett tag.

Kvinnan som ringde menar dock att allt är ett missförstånd. Sms:en skickades fel, de skulle till någon annan. Hon ville sedan ringa för att reda ut det hela.

Tingsrätten har dömt kvinnan till villkorlig dom för ofredande. Hon ska även betala 5 500 kronor i skadestånd till Solnakvinnan.