ANNONS

Kvinna vaknade i skräck – våldtogs efter fest

Attunda tingsrätt
Tingsrätten dömer mannen till två års fängelse för våldtäkt på kvinnan i Täby.
En man från Vallentuna döms till fängelse för våldtäkt. Mannen våldtog en kvinna när hon låg och sov under en efterfest i sin pojkväns lägenhet i Täby.
ANNONS

Kvinnan ska under efterfesten hos pojkvännen suttit och pratat med mannen, men avvisat honom bestämt när han tafsade på henne i soffan. Hon ska senare ensam gått och lagt i sin pojkväns sovrum och somnat, men sedan vaknat av att mannen förgrep sig på henne.

Paralyserad av skräck

Kvinnan berättar i förhör att hon först blev paralyserad av skräck när hon vaknade i sovrummet av någon främmande smekte henne på kroppen och på olika sätt rörde hennes underliv. När hon kände att mannen krälade sig med kroppen upp på henne sparkade hon honom i bröstet och sprang till vardagsrummet där pojkvännen kollade på tv.

Greps dagen därpå

Kvinnans pojkvän ska inte ha förstått vad som hänt förrän flickvännen kom ut till vardagsrummet i panik och skrek att mannen skulle slängas ut ur lägenheten och att hon hade blivit våldtagen.Vallentunabon ska samtidigt hastigt ha lämnat lägenheten iförd kvinnans stickade tröja och en filt, enligt vad pojkvännen senare berättat i förhör. Pojkvännen ringde då polisen, som grep Vallentunabon dagen därpå.

Har ofta minnesluckor

Vallentunabon förnekade i rätten att han skulle ha begått våldtäkten. Han hävdar att han inte minns mycket efter det att han träffade kvinnan, hennes pojkvän och några andra bekanta på en krog i Täby och följde med dem på efterfest där de drack hembränt och lyssnade på musik. Han har ett alkohol- och narkotikamissbruk och får ofta får minnesluckor när han dricker, står det i domen.

DNA-bevis mot mannen

Tingsrätten anser att mannen agerat med uppsåt och att han inte kan komma undan en fällande dom genom att skylla på fylla och minnesluckor. Tingsrätten anser också att kvinnans berättelse är trovärdig. Åklagaren lade också fram starka bevis i form av mannens dna på kvinnans trosor och vittnesutsagor stödjer också kvinnans ord.

Vallentunabon har, enligt tingsrättens dom, ”otillbörligt utnyttjat” att kvinnan befunnit sig i en särskilt utsatt situation på grund av sömn, allvarlig rädsla och berusning. Mannen dömds mot sitt nekande till två års fängelse för våldtäkt och ska även betala 115 000 kronor i skadestånd till kvinnan.