ANNONS

Ung kvinna våldtagen – jämnårig gripen

Polisbil (genrebild)
Blåljuskollen Haninge.
En husvagn vid Lyckebyvägen/Skomakarvägen brann av okänd anledning.
En husvagn vid Lyckebyvägen/Skomakarvägen brann av okänd anledning.
Rudan center.
En man försökte göra inbrott i före detta Lakesidehuset i Rudans friluftsområde.
✔️ Kvinna våldtagen i Jordbro ✔️ Muskögäng gick bärsärkagång ✔️ Flera sexuella ofredanden. ✔️ Husvagn brann i Vendelsö. Här är Blåljuskollen Haninge torsdag, med de senaste dagarnas blåljushändelser.
ANNONS

Husvagn brann i Vendelsö

Vid 15.18 på nationaldagen, tisdag, larmades polisen och räddningstjänsten om en fullt utvecklad brand i en husvagn vid Lyckebyvägen/Skomakarvägen i Vendelsö.

Ingen ska ha skadats i branden – som uppkom av okänd anledning.

En husvagn vid Lyckebyvägen/Skomakarvägen brann av okänd anledning.

En husvagn vid Lyckebyvägen/Skomakarvägen brann av okänd anledning.

– Patrullen har gjort bedömningen att det inte finns misstanke om brott. Räddningstjänsten var snabbt på plats och släckte branden. Vi har inte varit i kontakt med husvagnsägaren eftersom vi inte lyckats identifiera husvagnen efter branden, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Muskögäng gick bärsärkagång

Natten mellan söndag och måndag, vid 1-tiden, larmades polisen av vittnen i Nynäshamn att flera personer högg ner flera träd på Strandvägen i Nynäshamn.

En timme senare ska samma personer ha startat en brand i en container, också det i Nynäshamn.

De totalt fem personerna ska ha färdats i två fordon.

På Muskö upptäckte polisen ett av fordonen, som vägrade stanna på polismans tecken.

ANNONS

– De kastade målarburkar mot polisen när vi försökte göra ingripandet. En hundpatrull och flera polisresurser sattes in. Till slut lyckas vi hitta och gripa samtliga fem personer. Alla är i 18-årsåldern, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

De fem personerna är misstänkta för skadegörelse, förberedelse till grov skadegörelse, grov vårdslöshet i trafik, försök till våld mot tjänsteman och narkotikabrott.

Enligt poliskällor till Mitt i är gänget välkänt av polisen sedan ett drygt år tillbaka.

– Det finns ju problem med att det körs bil vårdslöst på Muskö, och sätts eld på containrar i framförallt Ösmo. Men vi har inte lyckats koppla det här gänget till dessa tidigare händelser, säger Lars-Göran Rehn.

Onanerande man ej hittad i Handen

På söndagskvällen vid 21.30 fick Haningepolisen återigen larm om att en man stod och onanerade på öppen gata i Handen.

Denna gång ska mannen stått vid en central adress i Handen och tittat in genom ett fönster, medan han onanerade, vilket ett vittne upptäckte.

Polisen ryckte ut utan att hitta mannen.

Två personer bakom skadegörelse på garage i Kolartorp

Natten mot söndag vaknade en husägare i Kolartorp av oväsen från sitt garage.

– Det visade sig att två personer idkade skadegörelse på garaget. Den ena gärningsmannen lyckades springa iväg, men den andra hölls kvar och greps av boende i huset, säger Ylva Thomasson vid Haningepolisen.

Man försökte göra inbrott i gamla Lakeside

Klockan 9 på lördagsmorgonen greps en man som försökte göra inbrott i det före detta Lakesidehuset i Rudans friluftsområde.

– Två motionärer såg mannen uppe på lokalen. När de tilltalar honom blir han nervös, försöker fly men motionärerna lyckas gripa honom, och sedan kommer polisen till platsen. Han greps för försök till stöld, säger Ylva Thomasson, kommunpolis i Haninge.

En man försökte göra inbrott i före detta Lakesidehuset i Rudans friluftsområde. Arkivfoto.

Den misstänkte medtogs till polisstationen för förhör och provtagning eftersom han uppvisade tecken på narkotikapåverkan.

Kvinna våldtagen i källare i Jordbro

En man greps misstänkt för en våldtäkt i ett källarutrymme i ett flerfamiljshus i södra Jordbro, under natten mellan fredag och lördag.

Den utsatta kvinnan är i 20-årsåldern.

– Patrullen beordrades till adressen på lördagsmorgonen vid 05.23. Gärningsmannen greps och har identifierats, säger Ylva Thomasson, kommunpolis i Haninge.

Enligt uppgifter till Mitt i är den misstänkta gärningsmannen i 18-årsåldern.

Flicka sexuellt ofredad i Brandbergen

En flicka i 15-årsåldern blev utsatt för sexuellt ofredande i Brandbergsområdet på torsdagen (1 juni). Gärningsmannen ska vara i 35-40-årsåldern.

Nu berättar polisen för Mitt i att mannen under flera månaders tid ofredat flickan sexuellt vid olika tillfällen.

– Det handlar om kontinuerliga sexuella anspelningar mot flickan, men mannen är ännu oidentifierad. Vi vet bara att han ska vara i 35-40-årsåldern, säger Ylva Thomasson vid Haningepolisen.