Kvinna våldtogs under taxiresa

Rätten bedömde att kvinnan befunnit sig i en "särskilt utsatt situation", därför dömde mannen för våldtäkt.
Rätten bedömde att kvinnan befunnit sig i en "särskilt utsatt situation", därför dömde mannen för våldtäkt.
En kvinna som åkte taxi genom Danderyd efter en festnatt i slutet av år 2013 våldtogs av taxichauffören. Det fastslog Stockholms tingsrätt i en dom som föll i onsdags.

Kvinnan hade varit på personalfest och därefter festat vidare på en nattklubb i Stockholm city. Någon gång efter klockan tre på natten bestämde hon och några vänner sig för att åka hem och ha efterfest. De tog en taxi och började åka mot Täby. Vännerna ångrade sig dock och åkte hem istället. Kvinnan lämnades ensam kvar i taxin och chauffören uppmanades att köra henne hem. Istället körde han till Mörby centrum där kvinnan tog 500 kronor i bankomat som hon gav till chauffören.

Enligt kvinnan ska chauffören bett om att få ta på henne. Trots att hon svarade nej började chauffören att förgripa sig på henne. Kvinnan var vid tillfället kraftigt berusad och oförmögen att göra motstånd. I rätten uppgav hon att hon var mycket rädd och kände sig tvungen att göra som taxichauffören ville för att få komma hem.

Chauffören erkänner att han har haft samlag med kvinnan men menar att det varit frivilligt. Tingsrätten bedömde dock inte hans version som trovärdig utan gick på kvinnans linje.

Chauffören dömdes till två års fängelse och ska dessutom betala ett skadestånd på 102 400 kronor.