ANNONS

Kvinnaböskes Mello-låt hetast på länets dagis

Elsa Sjölin, Tove Sjöström och Emma Ramme sjunger favoriten Guld och gröna skogar.
Elsa Sjölin, Tove Sjöström och Emma Ramme sjunger favoriten Guld och gröna skogar.
Måns Zelmerlöw är inte vinnaren. Den som vann Melodifestivalen i barnens ögon är Hasse Andersson.

– Jag trodde det skulle vara äldre som drogs till låten, säger Hasse ”Kvinnaböske” Andersson till Lokaltidningen Mitt i.
ANNONS

– Hör ni barn, vilken är favoriten från Melodifestivalen?

Förskolläraren ropar ut till barnen som stojar, leker och springer runt.

De stannar upp, börjar gestikulera och tar i på så mycket skånska som de bara kan få till, även om de bor i Stockholm: ”Det var dans och håll­igång, uppå logen natten lång, det var sommar, det var guld och gröna skooogaaar”.

En rundringning till ett tjugotal förskolor visar att Hasse Andersson är vinnaren bland barnen vid Stockholms läns förskolor. Något som förvånar personalen.

– Vi i förskolan vill ju vara pedagogiska och spela klassiska barnsånger. Men barnen väljer den låten, säger Veronica Ilstedt vid förskolan Moroten på Södermalm, och skrattar.

Vid Förskolan Pärlan i Bromma vill flera barn förklara vad det är som gör låten Guld och gröna skogar till deras vinnare.

– De sjunger så fint och vackert, säger Emma Ramme.

– De hade så fina saker bakom, och de dansade, säger Tove Sjöström.

– Måns låt var konstig. Man får ju mer känsla när man kan dansa till en sång, då blir man ju gladare, säger Elsa Sjölin.

ANNONS

Hasse Andersson befinner sig i sitt hus i Florida, USA, när Lokaltidningen Mitt i får tag i honom.

– Jag trodde det skulle vara äldre som drogs till låten! Men det var så roligt när vi spelade i finalen och där var massor med barn som hade gjort skyltar med Heja Hasse och de dansade. Det var något av det roligaste jag varit med om, säger Hasse Andersson som tror att låtens enkelhet tilltalar barnen.

– Den är ju ganska okomplicerad, och så är det svängigt med fiolspel. Tydligen har den laddats ner 4,3 miljoner gånger från Spotify. Det är ju helt makalöst.

Om bara barnen fått bestämma hade Groupie med Samir och Viktor kommit tvåa. Endast vid två av de tillfrågade förskolorna föredrar barnen Måns Zelmerlöw.

Fakta

Kom på fjärde plats i Mellon

Måns Zelmerlöw med låten Heroes vann i årets Melodifestival.

Barnens favorit Hasse Anderssons bidrag Guld och gröna skogar kom fyra.

En annan barnfavorit, Samir och Viktor med Groupie, åtta.

Källa: Melodifestivalen