ANNONS

Kvinnofängelsets Fanclub bor i Bagarmossen

Under tre månader har filmen Fanclub spelats in, varav större delen av tiden i Bagarmossen.
Under tre månader har filmen Fanclub spelats in, varav större delen av tiden i Bagarmossen.
Lennart B. Sandelin spelar Sonny och Eva Alfhild Jonsson spelar Tiffany, två av huvudkaraktärerna i filmen.
Lennart B. Sandelin spelar Sonny och Eva Alfhild Jonsson spelar Tiffany, två av huvudkaraktärerna i filmen.
"Bagarmossen var verkligen en perfekt plats att spela in på" säger Eva Jonsson.
"Bagarmossen var verkligen en perfekt plats att spela in på" säger Eva Jonsson.
Bagarmossen har ännu en gång förvandlats till en inspelningsplats. Filmen Fanclub har precis spelats in och handlar om en grupp som dyrkar serien Kvinnofängelset.
ANNONS

Minns du den australiensiska kultserien Kvinnofängelset? En ny tappning har nu tagit på den i independentfilmen Fanclub som spelats in i Bagarmossen.

Fanclub är en dramakomedi där karaktärerna träffas i Bagarmossen och knyts ihop av deras största intresse – passionen för serien Kvinnofängelset.

– Men det är inte själva konceptet med fanclub som står i fokus. Det är en film om sociala hierarkier och grupptryck. Den ställer frågan hur ärlig man kan vara när man inte vill umgås med olika människor, säger Eva Alfhild Jonsson, skådespelare, producent, regissör och manusförfattare till filmen.

Att just Kvinnofängelset blev det som knyter karaktärerna samman i filmen grundar sig i att Eva Alfhild Jonsson själv är ett stort Kvinnofängelset-fan.

– Jag har själv gått på sådana här typer av träffar. Men man behöver inte ha tittat på Kvinnofängelset för att förstå, den här filmen ska rikta sig till alla, säger Eva Alfhild Jonsson.

För att finansiera filmen har de hållit i en insamling. Som nådde sitt mål delvis tack vare trogna Kvinnofängelset-fans.

– Vi har fått donationer från England och Irland. Det är Kvinnofängelset-fansen som har skänkt de stora summorna.

Att valet föll på just Bagarmossen som inspelningsplats var för att det föll sig enklast för inspelning och skådespelarna. Men det var enligt Eva Alfhild Jonsson också ett medvetet val då Bagarmossen-kulturen passade filmen.

– Vi har alltid tyckt att människorna i Bagarmossen är så häftiga och sociala. Så det passade jättebra att vi kunde vara i Bagarmossen.

ANNONS

– Bagarmossenborna är så vana vid kameran, det är många som råkat gå förbi men låtsas inte om kameran. Det var värre när vi skulle spela in i Gamla stan, säger Anders Nicolaysen, medproducent och regiassistent.

När filmen är klar kommer den att skickas ut till olika filmfestivaler, men även en premiärvisning kommer att hållas i innerstan i höst.

– Vi kommer att texta på engelska och vår förhoppning är att den gillas i Storbritannien och Australien. Kvinnofängelset var och är stort där, så då kan vi ändå utnyttja det, säger Eva Alfhild Jonsson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.