ANNONS

Kvinnojouren vill göra hemmen i Haninge tryggare

-
Haninge kvinnojour föreslår att Haninge kommun och bostadsbolagen ansluter sig till ett nytt trygghetsprojekt. Bilden är från en annan kvinnojour i Storstockholm.
Haninge kvinnojour vill att kommunen och bostadsbolagen i Haninge ökar arbetet med att trygga tillvaron för kvinnor och barn. Man hoppas att aktörerna ansluter sig till ett nytt projekt, som bygger på civilkurage hos grannarna.
ANNONS

Haninge kvinnojour, Brottsofferjouren Haninge-Nynäshamn och Manscentrum Östra Södertörn uppmuntrar nu kommunen och fastighets- och bostadsbolagen i Haninge att ansluta sig till ett ett nytt trygghetsprojekt, för att stoppa misshandeln i flerbostadshus.

Läs mer: De hjälper män som slår

På torsdagskvällen bjöd man in till möte med projektet ”Huskurage” grundare Peter Svensson i Haninge kulturhus. Huskurage har målet att förhindra våld i nära relation genom att ge grannar verktyg att agera. Enligt Kim Loeld, projektledare på Nej till våld mot kvinnor och barn, handlar projektet om att öka civilkuraget i husen vi i Haninge bor i. Man hoppas nu alltså att även Haninges bostadsbolag och kommunen hoppar på projektet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.