Ny stor kvinnoklinik i Solna och Sundbyberg

kvinnokliniken solna sundbyberg
Annika Bladh Blomquist hoppas att kliniken ska bli en av Stockholms största.
kvinnokliniken solna sundbyberg2
Kvinnokliniken har tagit det lugnt i början men vill nu ta emot fler patienter.
kvinnokliniken solna sundbyberg2
Annika Bladh Blomquist, Kristina Cederblad och Cecilia Bäckman jobbar på kliniken.
Den 1 november slog Nordic IVF och Gynekologi Solna Sundbyberg upp portarna. "Det känns jätteroligt och spännande", säger verksamhetschefen Annika Bladh Blomquist.

Den nya kliniken Nordic IVF och Gynekologi på Korta Gatan 9 i Solna, alldeles på gränsen till Sundbyberg, kommer att bedriva både gynekologisk mottagning och IVF, det vill säga provrörsbefruktning.

– Det känns jätteroligt och spännande, även om det förstås är väldigt mycket pyssel med att öppna upp en ny verksamhet. Vi kommer att ha både privata patienter och patienter från Stockholms Läns Landsting så är det en hel del administration för att få allt att fungera med journalsystem gentemot landstinget, säger Annika Bladh Blomquist.

Hon tror och hoppas på att kliniken kommer att bli en av Stockholms största.

– Vi kan nog sikta ganska högt, men det får vara en stegvis utveckling. Vi tänker att vi kommer växa successivt de närmsta två åren.

Bakom kliniken står Nordic IVF som sedan tidigare bedriver verksamhet i Malmö och Göteborg. Gynmottagningen ska kunna ta emot omkring 10 000 patienter per år och IVF-enheten ska kunna behandla 1500 ärenden per år.

– Vi har sett att det finns ett stort behov av en gynmottagning i Solna och Sundbyberg, säger gynekologen Ulf Zackrisson.

Den 31 maj i år la den gynmottagning som fanns i Sundbyberg ned, efter att ha funnits i fem och ett halvt år.

Nu känner vi att vi kan börja ta emot fler patienter

– Det var svårt att driva både barnmorskemottagning och gynmottagning och då valde de att fokusera på sin kärnverksamhet, mödravårds- och barnmorskemottagning, säger Ulf Zackrisson.

Han tycker att den nya verksamheten i Solna nu fyller det hål som uppstått efter att gynmottagningen i Sundbyberg stängde igen. Fram tills nu har mottagningen bedrivits i lite mindre skala under uppstartsfasen, men nu vill de släppa på portarna för fler besökare.

– Vi håller på att trimma verksamheten och nu känner vi att vi kan börja ta emot fler patienter. Vi har vårdval så all vård sker i samstämmighet med landstinget. Det är patientavgift och frikort som gäller.