ANNONS

Två kvinnor attackerades vid hundrastgård

En polisanmälan om misshandel har upprättats efter händelsen vid hundrastgården i Älta.
En polisanmälan om misshandel har upprättats efter händelsen vid hundrastgården i Älta.
Två äldre kvinnor blev i fredags angripna och knuffade till marken av en man vid en hundrastgård i Älta.
Händelsen har polisanmälts.
ANNONS

Det var vid lunchtid i fredags som två äldre kvinnor promenerade till hundrastgården på Almvägen i Älta med sina hundar.

När de kom dit befann sig en man och en kvinna redan inne på rastgården med flera hundar. Mannen ska högljutt ha sagt åt kvinnorna att hålla sig borta och inte komma in.

Mannen ska därefter, när diskussion uppstod, ha knuffat omkull de båda kvinnorna.

Blev tvungen att söka vård

– Vi har fått in en anmälan om misshandel. Det är en man som har knuffat dem så att de fallit och ådragit sig lindriga skador, säger Sofie Ordell, kommunpolis i Nacka.

En av kvinnorna, som Mitt i Nacka talat med, berättar att hennes väninna blev tvungen att söka vård på vårdcentralen.

Det känns obehagligt och hotfullt

Hon säger också att hon en gång tidigare ha stött på samme man vid rastgården, och att han även då stoppat henne från att gå in med sin hund, samt skrikit förolämpningar åt henne.

– Det känns obehagligt och hotfullt, säger hon.

Inga uppgifter om tidigare problem

Att det kan uppstå situationer mellan hundägare är inget nytt, men Sofie Ordell på Nackapolisen menar att det går en tydlig gräns för vad som är okej.

ANNONS

– Om det är så att man har hundar som inte går ihop med andra hundar, då är det något man får kommunicera verbalt. Man får absolut inte misshandla någon, säger hon.

Nackapolisen har dock inga uppgifter om att det tidigare ska ha uppstått problem just vid rastgården i Älta. Ingen misstänkt är ännu identifierad efter fredagens anmälda misshandel.