ANNONS

Kvinnor försökte döda äldre granne

Två kvinnor beväpnade sig med knivar och gick till attack mot en granne.

Nu har kvinnorna åtalats för försök till mord.
ANNONS

Det var på kvällen den 20 augusti som kvinnorna hade tjejkväll hemma hos den ena kvinnan i ett hyreshus i Värmdö. Kvinnorna, som är i 25- respektive 35-årsåldern, umgicks, drack vin och hade enligt åtalet även tagit drogen metamfetamin under kvällen.

De började prata om en man i 60-årsåldern som även bor i huset och som de båda kvinnorna var bekanta med. Kvinnan i 35-årsåldern och mannen hade till och från bråkat och nu bestämde sig de två påverkade kvinnorna sig för att döda honom. Detta menar åklagaren i sitt åtal.

Senare på natten gick kvinnorna till grannens dörr. När mannen öppnade såg han att de hade varsin kniv med sig. Enligt den yngre kvinnan hade de tagit med sig knivarna från 35-åringens kök.

Mannen har i förhör berättat att han tog upp en käpp som han hade i hallen för att försöka värja sig. Men han lyckades inte. Kvinnorna högg mannen med knivarna ett flertal gånger och träffade honom i bålen, i ryggen, i axeln, i huvudet och på armarna. Han fick också ett stort jack i tummen som ledde till en nerv- och senskada. Mannen fick också blåmärken av misshandeln.

När patrullen kom till hyreshuset fanns en större mängd blod i trapphuset. Kvinnorna befann sig då i 35-åringens lägenhet och där kunde polisen gripa dem.

Under en husrannsakan hittades två blöta knivar i en låda i den ena kvinnans lägenhet. De misstänks vara knivarna som användes vid misshandeln.

Sedan händelsen har kvinnorna suttit häktade i väntan på åtal. Förra veckan väcktes åtalet, och brottsrubriceringen är för båda kvinnorna försök till mord.

Kvinnorna har även åtalats för att ha brukat narkotika under den aktuella natten.

Kvinnan i 35-årsåldern och mannen hade till och från bråkat och nu bestämde sig de två påverkade kvinnorna sig för att döda honom.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.