ANNONS

Två kvinnor åtalas för tramadolsmuggling

Den 24-åriga kvinnan i Vällingby fångad på övervakningskamera i Vällingby centurm.
Den 24-åriga kvinnan i Vällingby fångad på övervakningskamera i Vällingby centurm.
Två kvinnor i 20-årsåldern från Hässelby och Vällingby är åtalade för att ha smugglat in 48 000 tramadoltabletter till Sverige. Paket från Singapore har hämtats ut i Hässelby strand och Vällingby centrum.
ANNONS

En 21-årig kvinna i Hässelby och en 24-årig kvinna i Vällingby är åtalade för att ha smugglat in totalt 48 000 tramadoltabletter från Singapore till Sverige.

Drogerna ska ha beställts på nätet och har fastnat i tullen, med kvinnornas respektive namn och adresser på försändelserna.

I förhör berättar 21-åringen att hon bor med sin mamma och syster i en lägenhet i Hässelby. Där gjorde Tullverket husrannsakan den 18 september och fann tre avier med försändelser från Singapore. Beställningarna ska ha ägt rum vid upprepade tillfällen mellan den 8 och 19 september.

Fångades på övervakningskamera

Den 24-åriga kvinnan i Vällingby säger sig vara hemlös och övernattar hos vänner. I bevisningen mot henne finns bland annat bilder från en övervakningskamera i Vällingby centrum, där hon hämtat ut flera försändelser i form av paket.

Är en opiat likt heroin

Tramadol har en morfinliknande effekt och är ett av de vanligaste läkemedlen mot smärta. Drogen är beroendeframkallande och missbruket av den har ökat kraftigt i Sverige de senaste åren.

Mitt i har tidigare skrivit om hur tramadol säljs öppet på Plattan i Stockholm.

Tullens beslag på tusentals tramadoltabletter, som kunde hamnat i Hässelby-Välligby. Foto: Förundersökningsprotokoll

Båda kvinnorna har i förhör erkänt att de har hämtat ut paketen, men menar samtidigt att de inte känt till deras innehåll. Istället menar kvinnorna att paketen lämnats över till andra män mot betalning.

ANNONS

4 procent av tullens beslag kunde ha hamnat i Hässelby-Vällingby

Läkemedelsverket rapporterade den 11 december att 1,1 miljoner enheter tramadol tagits i beslag av tullen under årets första nio månader – mer än dubbelt så många som förra året. Det innebär att fyra procent av tullens tillslag i hela landet var adresserat till Hässelby och Vällingby. Men mängden som kommit ut på gatan kan vara betydligt större.

Enligt uppgifter från Postnord har 21-åringen i Hässelby hämtat ut totalt 47 försändelser från Singapore sedan i juni tidigare i år.

24-åringen i Vällingby ska i sin tur ha hämtat ut 49 försändelser utöver det som tullen tagit i beslag.

Tramadol är en opiat likt heroin. Foto: Förundersökningsprotokoll

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.