ANNONS

S-kvinnor säger nej till utvisningar av unga

Arkivbild från demonstration mot utvisningar tidigare i år.
Arkivbild från demonstration mot utvisningar tidigare i år.
S-kvinnor i Nacka vill stoppa utvisningar till Afghanistan.
"Vi är kvinnor, mammor, mormödrar och farmödrar – vi står inte ut!" skriver de i ett offentligt uttalande.
ANNONS

Utvisningarna till Afghanistan bör upphöra av humanitära skäl och av säkerhetsskäl för den enskilde. Det anser S-kvinnorna i Nacka som nu gör ett offentligt uttalande om saken.

 – Först och främst är det grymt och omänskligt att skicka tillbaka unga som har varit här länge och hunnit fylla 18 under asylprocessen till Afgnaisthan där säkerhetsläget försämrats, säger Gunnel Nyman Gräff (S), ordförande för S-kvinnor i Nacka.

I uttalandet pekar också S-kvinnorna på att många unga ensamkommande får sin ålder uppskriven på osäkra grunder och att de dessutom skickas tillbaka till en land som de helt saknar anknytning till, eftersom många Afghaner vuxit upp i  Iran och flytt därifrån.

”Vi är kvinnor, mammor, mormödrar och farmödrar – vi står inte ut! Stoppa utvisningarna till Afghanistan!” skriver de i sitt uttalande.

…det här händer nu och det handlar om människor. Då kan man inte vänta på en kongress nästa år.

Flera socialdemokratiska föreningar i hela landet har den senaste tiden gått ut och kritiserat sitt eget partis hållning i flyktingfrågan och krävt lättnader. detta har dock kritiserats av andra socialdemokrater med hänvisning till att man tidigare på kongressen kommit överens om en gemensam linje.

– Jag har inte hört den kritiken men jag tänker att det här händer nu och det handlar om människor. Då kan man inte vänta på en kongress nästa år, säger Gunnel Nyman Gräff.

ANNONS