Unga med kycklingmask och pistol i Råcksta

Ungdomarna hade skrämt upp boende i Råcksta.
Ungdomarna hade skrämt upp boende i Råcksta.
Två ungdomar med kycklingmask och pistol skrämde upp boende i Råcksta. Men när polisen kom till platsen kunde man konstatera att allting handlade om en filminspelning.
– Vi ska alltid ska åka ut och förbereda oss på det värsta, säger Eva Nilsson på polisens ledningscentral.

Klockan 16.04 fick polisen ett larm om att två personer ska ha fotograferat varandra med pistoler i händerna vid torget i Råcksta. En av personerna ska enligt vittnet också burit en kycklingmask för ansiktet.

– När vi kom fram visade det sig att det var två ungdomar som höll på med en filminspelning, och pistolerna var av plast. Det var en vaken person som ringde in till polisen, säger Eva Nilsson på polisens ledningscentral.

Ska man ringa polisen vid sådana här tillfällen?

– Det ska man absolut göra, med tanke på vad som kan hända om pistolerna var riktiga. De plastpistoler som finns nu är dessutom väldigt verklighetstrogna. Man ska också rapportera till polisen om planerar att utföra en sådan här typ av filminspelning.

Hur förbereder sig polisen vid ett sådant här tillfälle?

– Vi ska alltid ska åka ut och förbereda oss på det värsta, det kunde ha varit förberedelse till ett rån. Men just i det här fallet hade vittnet som ringt in inte varit jätteorolig. Dessutom fick vi bara in ett samtal, när det handlar om rån eller liknande brukar vi ofta få in mängder med samtal.