ANNONS

Kyrkan kan flytta nya sportcentret

Diakon Lena Ljungström och kyrkoherde Anette Westergren Järnkrantz i kolumbariet som ligger alldeles intill parkering, Farsta församling.
Diakon Lena Ljungström och kyrkoherde Anette Westergren Järnkrantz i kolumbariet som ligger alldeles intill kyrkans parkering.
Efter skarp kritik från Farsta församling öppnar stadsbyggnadskontoret för ändringar i planerna kring Gubbängens sportfält.
ANNONS

Många synpunkter kom in när planerna för Gubbängsfältet var på samråd i våras. Åsikterna har samlats in och i morgon ska stadsbyggnadsnämnden spika inriktningen för det fortsatta planarbetet.

Några större ändringar är inte att vänta; det ska fortfarande byggas en konstgräsplan för fotboll och två rugbyplaner. Men för att minska påverkan på Söderledskyrkans verksamhet öppnar stadsbyggnadskontoret för en del mindre justeringar: ”Infart, angöring, parkering och placering av servicebyggnaden ska studeras vidare”, står det i tjänsteutlåtandet.

Enligt det förslag som presenterades tidigare i år ska en ny servicebyggnad med kafé och omklädningsrum byggas strax norr om kyrkan.

Kyrkans oro har framför allt gällt hur detta kommer att påverka parkeringssitautionen för sörjande anhöriga och andra kyrkobesökare.

– Vår oro är att det blir svårt att komma fram när många ska besöka sportfältet och kyrkan. Blir förslaget verklighet kommer vi inte kunna lova våra besökare att de kan använda parkeringen, sa Lena Ljungström, diakon i Farsta församling i en artikel i Mitt i Söderort i april.

Som Mitt i kunde berätta tidigare i veckan kommer även frågan om nytt cykelstråk vid fältet att utredas vidare, efter att trafikkontoret dömt ut stadsbyggnadskontorets tidigare förslag.

Ett slutgiltigt förslag för nya Gubbängsfältet väntas vara klart i slutet av året.

Läs våra tidigare artiklar: http://mitti.se/kyrkobesokare-far-slass-om-p-platser/

http://mitti.se/sa-blir-nya-gubbangsfaltet/

ANNONS

http://mitti.se/krokigt-blir-rakt-vid-gubbangsfaltet/