Ny kyrkoherde i Tyresö församling

Kyrkoherde
Helena Forsberg.
Helena Forsberg har utsetts till ny kyrkoherde i Tyresö församling. Prästen, som har arbetat i församlingen sedan 2010 vill nu fortsätta att utveckla samarbetet mellan kyrka och samhälle i Tyresö.

Helena Forsberg har en bred bakgrund och har jobbat som präst på flera olika håll. Bland annat har hon tidigare arbetat som fältpastor inom Försvarsmakten, där hon har deltagit i Nordic Battle Group och i Sveriges insats för FN i Liberia. Dessutom har hon varit präst i Svenska kyrkan i London och vid Uppsala universitet.

Första gången som kyrkoherde

Nu tar hon över som kyrkoherde, efter flera års tjänst som präst i Tyresö Församling. Det är hennes första kyrkoherdetjänst.

– Det jag upplevt som präst hittills i mitt liv – på Uppsala universitet, i Försvarsmakten, genom MSB och Utlandskyrkan – gör mig övertygad om att nästan allt är möjligt om en gör saker tillsammans, säger Helena Forsberg.

Iréne Pierazzi (S), kyrkorådets ordförande, ser fram emot fortsatt samarbete med Helena Forsberg i spetsen.

– Det har genomförts ett gediget arbete för att hitta vår nya kyrkoherde. Vi är mycket glada över att Helena har tackat ja till att axla denna viktiga uppgift att möta framtiden i Tyresö församling, säger hon.

Vill utveckla samarbetet

Förhoppningen från den nyutnämnda kyrkoherde är att fortsätta utveckla samarbetet mellan kommunen och kyrkan.

– Som kyrkoherde i Tyresö hoppas jag få utveckla den samverkan som på många områden redan finns i Tyresö kommun, skolan, idrottsrörelsen, näringsliv, socialtjänst, polis, kulturföreningar och att få människorna som bor och vistas här i Tyresö att se möjligheterna i ett sådant arbete. Det skulle vara fantastiskt kul, säger Helena Forsberg.