Dags för kyrkoval – På söndag ska det röstas

På söndag är det kyrkoval.
På söndag är det kyrkoval.
I Skarpnäcks församling har man märkt av ett ökat deltagande hos förtidsröstarna. Hur det blir på söndag, den egentliga valdagen, återstår att se. Men flera röstare som valinformatörerna talat med tycker det varit ett större intresse hitintills.

Hur ser intresset inför helgens val ut?

– Vi ser ett ökat intresse och har haft fler som förtidsröstat än föregående val – ute i våra röstningslokaler. Många församlingsbor som vi mött under valperioden 4-17 september har sagt att de kommer rösta under själva valdagen, säger Mai Blanken, kommunikatör och valinformatör vid Skarpnäcks församling.

Var kommer man kunna rösta?

Vi har flera platser dit man kan gå för att rösta. Något man kan läsa mer om på Skarpnäcks församlings hemsida, säger Mai Blanken.

Skarpnäcks församling är fördelad på fem valdistrikt och lokalt ställer sex nomineringsgrupper upp. Arbetarepartiet Socialdemokraterna, Centerpartiet, Gröna Kristna, MPSK – Miljöpartiet i Svenska kyrkan, POSK – Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan och Sverigedemokraterna.

Genom att rösta i kyrkovalet den 17 september avgör du vilka kyrkopolitiker som får flest röster och som får mandat att sätta den övergripande strategin för församlingsarbetet år 2018-2022. Som sedan församlingens kyrkoherde skapar en verksamhet utifrån.

Fakta

Öppettider för samtliga vallokaler är 10-20 under valdagen den 17 september

• Valdistrikt 1 har vallokal i Bagarmossens kyrka, Lagaplan 6, Bagarmossen.

• Valdistrikt 2 har vallokal i Reflexen, Kärrtorpsplan 14, Kärrtorp.

• Valdistrikt 3 har vallokal i Paviljongen, Björkhagen, Helsingborgsvägen 51.

• Valdistrikt 4 har vallokal i Hammarbyskolan Norra, Finn Malmgrens väg 5-7, Hammarbyhöjden.

• Valdistrikt 5 har sin vallokal på Markusplatsen, Skarpnäcks allé 38, Skarpnäck.