(L) vill flytta öppen förskola till Högsätra

Amelie Tarschys Ingre
Amelie Tarschys Ingre.
Småbarnsföräldrar skulle gynnas av att öppna förskolan ligger närmare barnavårds- och mödravårdscentralen, menar Amelie Tarschys Ingre (L).

- Det är ett bra erbjudande till Lidingös småbarnsföräldrar.

Liberalerna skriver i en debattartikel på Lidingösidan att de är positiva till att majoriteten är inne på deras linje att flytta öppna förskolan närmare MVC (Mödravårdscentralen) och BVC (Barnavårdscentralen) i Högsätra. När Mitt i ringer upp Amelie Tarschys Ingre (L), som tillsammans med partikollegan Torsten Engevik står bakom debattartikeln, berättar hon att ursprunget till idén kom när hon själv gick till öppna förskolan med ett av sina barn. Hon tror att föräldrar som går på MVC på så vis tidigt kan komma i kontakt med öppna förskolan och få kontakt med andra föräldrar.

I och med att hon även har haft en roll som ordförande i socialnämnden menar hon att en öppen förskola nära BVC kan underlätta för småbarnsföräldrar som har det lite extra kämpigt.

– Då kan man också fånga upp föräldrar som mår dåligt, säger hon.

Rent logistiskt skulle det också underlätta menar Amelie Tarschys Ingre.

– När man tar hand om små barn är logistik viktigt. Om det är krångligt att ta sig nånstans så underlättar det om det i stället är nära. Vi har sett att det varit bra när man samlat ihop det i andra kommuner. Det skulle underlätta för föräldrarna och för de tre verksamheterna.

Ni har ju fått bra respons av majoriteten. Hur känns det?

– Jätteroligt, vi drev frågan i valrörelsen. Föräldrar som jag träffade på öppna förskolan och personalen var jättepositiva till det här.