Nu laddar Josefine för låt med LA-rappare

Josefine älskar LA men uppskattar uppväxten på Lidingö.
Josefine älskar LA men uppskattar uppväxten på Lidingö.
Låten Lotto handlar om att inte ta allt så gravallvarligt och passa på att ha kul.
Låten Lotto handlar om att inte ta allt så gravallvarligt och passa på att ha kul.
Lidingötjejen Josefines musikvideo Lotto har fått en miljon visningar.
Nu laddar hon för nytt singelsläpp i LA i höst. Här samarbetar hon med en välkänd men ännu hemlig amerikansk rappare.

Det har blivit en hel del tid på flyget mellan Stockholm och Los Angeles för Lidingötjejen Josefine Hallén från Torsvik.

Sedan förra året är Venice i Los Angeles med sin myllrande strandpromenad och småhus med egensinnigt prydda trädgårdar hennes hem.

– LA är olikt Sverige, det är relaxed och man tar dagen som den kommer, säger hon.

Men det är i Los Angeles som hennes musik karriär nu håller på att ta fart. Hennes egenproducerade musikvideo ”Lotto” som är inspelad med VR-teknik,  så att den med VR-glasögon kan uppleva sig vara med i videon har fått en miljon visningar på Facebook. Tekniken är ganska ny i musiksammanhang.

– Jag tror verkligen på det och kände att det här tåget måste jag hoppa på, säger hon.

Det var länge sedan Josefine bodde heltid på Lidingö men hon har hjärtat kvar på ön hos familjen som hon träffar ofta. Efter skolgången på Adolf Fredrik och musikgymnasium i Nacka kom hon  – till sin egen förvåning – in på Berklee college of music i Boston.

Därefter bara det av till Los Angeles. Här finns chansen att lyckas – men också att falla hårt.

– Bakom den fina yta som man ser på bild, finns det så mycket i musikbranschen som är smutsigt och illa, det har jag fått se mycket av, säger hon.

Här kommer tryggheten från familjen in.

– Det är bra att ha vuxit upp här på Lidingö, utanför stan. Här har jag min familj som alltid stöttar mig och kan dra ner mig på jorden om jag flyger iväg, säger hon.

Låten ”Lotto”, beskriver hon själv som en girlpowerlåt som handlar om att inte ta livet för seriöst, leva i nuet och ha kul.

Här har USA mycket att lära svenskar, tycker hon.

När jag var yngre handlade det mycket om att vara seriös, passa in. I USA är det lätt att vara sin själv. Ingen tittar om du har rosa hår, eller vad du nu vill göra, säger hon.

Nu i höst har hon ett nytt singelsläpp på gång. Hon avslöjar för Mitt i att en mycket välkänd manlig rappare kommer att medverka på låten.

– Jag önskar att jag kunde berätta mer. men det får jag tyvärr inte, säger hon.

Se Josefines girlpowerlåt här: