Laddat med höstlovskul för Skärholmens unga

pumpa halloween
Höstlovsveckan avslutas bland annat med halloweenparty vid Parklek Ekholmen.
Skräckfilmer, paintball, dans, fotboll, Halloweenparty – och extra evenemang på Torsdagsklubben.
Nästa vecka är det höstlov, och det finns mycket att göra för Skärholmens unga.

Är du höstlovsledig och sugen på en utflykt in till stan, till ett riktigt äventyrscenter? På måndag kan du följa med till äventyrscentret Escape Room. Utflykten utgår från Träffpunkt Bredäng och är en av de många aktiviteter som Fryshuset Skärholmen ordnar under lovet.

Och det blir fler utflykter. Den som gillar bowling kan också hänga med till Vårby bowlinghall på torsdag, en utflykt som Mötesplats Vårgården och Mötesplats Bredäng gör ihop. Eller varför inte åka med till Alby industriområde? Där är det paintball på torsdag. Denna utflykt, som Sätra mötesplats ordnar, ska man anmäla sig till senast den 27 oktober.

Extra på Torsdagsklubben

Det finns förstås också mycket att göra runt om i stadsdelen. I Vårberg har Torsdagsklubben laddat med en extra satsning, faktiskt på en måndag. Klockan 15–17  kommer ungdomar från Frinavets fritidsgård utanför Norrköping på besök. De ska presentera sitt projekt ”Navestad mot våld” och gör en dansuppvisning. Dessutom uppträder reggaebandet En droppe bas från Göteborg och alla som vill får göra halloweendekorationer.

På den vanliga Torsdagsklubben, 2 november, blir det workshop med konstnären Roberto Peyre. Temat är De dödas dag.

Pingis- och fotbollsturnering

En pingisturnering ordnas i Skärholmshallen på måndag klockan 12–16. Och på onsdag den 1 november fylls hallen av fotbollsspelare. Då är det dags för Allhelgonacupen: en fotbollsturnering för spelare mellan 12 och 15 år. Den pågår klockan 10–16 på onsdag, och är ett samarbete mellan Fryshuset och Hammarby Fotboll.

Föredrar du dans framför fotboll? Då kan kan du istället komma loss i dansworkshops i Skärholmshallen, på tisdag och torsdag klockan 12.30–16.

Kolla dessutom upp vilka aktiviteter som Skärholmens sim- och idrottshall har för övrigt under veckan – man kan bland annat prova på de fyra simsätten och leka spökboll.

Annat som händer

Här är ett axplock av annat som finns att göra (för exakta tider: Kontakta Fryshuset Skärholmen och Kulturskolan):

Träffpunkt Bredäng: Skräckfilmsvisning på onsdag, för alla som fyllt 16 år.

Mötesplats Bredäng: Här kan man hjälpa till att dekorera inför en skräckfilmsvisning (med tilltugg) på fredag. Efter filmen blir det skräckhistorier, för alla som törs!

Sätra mötesplats: På onsdag klockan 18–20 kan tjejer träna på självförsvar. På fredag är både tjejer och killar välkomna på halloweenkväll med fem-kamp.

Mötesplats Vårgården: På fredag blir det parkour i Hallen, klockan 18–20, i samarbete med JKS. Samma kväll visas skräckfilm (med tilltugg) klockan 21, och sedan berättas skräckhistorier. Alla är välkomna att hjälpa till att dekorera Vårgården inför fredagen.

Parklek Bredäng/Vårgården: Minipingisturnering på måndag. Målningsworkshop med halloweentema på onsdag.

Parklek Ekholmen: Målningsworkshop med halloweentema, på onsdag. Festsugna ska inte missa halloweenpartyt, på fredag. Alla är välkomna att hjälpa till att laga middagen! Man kan också vara med på dansstopp, limbo och ansiktsmålning. Och så blir det det tävling! Frågan är vem som har den finaste halloween-klädseln.

Kulturskolan ordnar också höstlovsaktiviteter, som kostar en slant. Måndag och tisdag kan barn mellan 11 och 13 år gå kurser i balett och house. På tisdag ordnas kulturmix, då barnen får prova drama och bild.