ANNONS

Köp en lägenhet – få gratis SL-kort i två år

Bygge Rissneleden Skanska ger bort månadsavgift och SL-kort till dem som köper
Skanska säger sig redan ha märkt av ett större intresse för bostäderna.
Den tröga bostadsmarknaden gör att Skanska nu tar till ett nytt knep för att få sina lägenheter i Rissne sålda: Slopad månadsavgift och två gratis SL-kort i två år.
ANNONS

En femtedel av  de lägenheter som Skanska bygger längs Rissneleden i Grönkulla står i dag utan ägare och intresset för dem har varit svalt.

Nu tar byggbolaget till ett udda försäljningsknep för att bli av med lägenheterna: Ingen månadsavgift de två första åren och två gratis SL-kort under samma tid. Det var Sveriges radio, först med att berätta.

– Vi ville göra något som stack ut lite och inte göra en rak prisjustering på lägenheterna. Vi ville samtidigt tala om hur nära tunnelbanan och kommunikationer lägenheterna ligger – varför vi erbjuder två SL-kort, säger Magnus Lambertsson, försäljnings-och marknadschef på Skanska.

De har redan märkt av ett större intresse för bostäderna och flera personer har ringt för att få komma och titta på visningslägenheten i huset.

Jag tror att erbjudandet kan vara lockande

Marie Sandahl

Marie Sandahl är uppväxt i Rissne och bor i dag kvar i en hyresrätt i området. Hon tycker att erbjudandet låter bra.

– Jag har själv inte de ekonomiska möjligheterna att köpa en bostadsrätt och skulle önska mig fler hyresrätter i Sundbyberg. Men jag tror att erbjudandet kan vara lockande för dem som bestämt sig för att bo här i Rissne.

Bygge Rissneleden Skanska ger bort månadsavgift och SL-kort till dem som köper

Stora lägenheter svårsålda

Erbjudandet om två avgiftsfria år och fria SL-resor har gått ut till dem som köper de sista 20 procenten av Skanskas lägenheter i Grönkulla, plus till dem som de senaste månaderna köpt en lägenhet i husen.

ANNONS

Avgifterna på de osålda lägenheterna ligger på mellan 4500-6000 kronor i månaden. Ett årskort på SL kostar för en vuxen drygt 9000 kronor.

Ni är inte rädda att de andra i huset som inte fått erbjudandet blir sura nu?

– Jag kan förstå att man kan ha synpunkter på det. Samtidigt hade man ett större urval av lägenheter att välja på om man köpte tidigt, och kunde även göra flera tillval – en möjlighet som är begränsad nu.

Vi märker att det tar längre tid att sälja

Magnus Lambertsson

Magnus Lambertsson berättar att 1:orna och 2:orna i huset sålde slut första av allt. Nu är det lägenheter på 3-5 rum som är kvar.

– Vi märker att det tar längre tid att sälja, rent allmänt på marknaden just nu. Här konkurrerar dessutom två stora projekt om köparna, säger han.

Amorteringskrav stoppar köpare

Även det nya amorteringskravet spelar in menar Magnus Lambertsson, då köparna nu har svårt att få stora lån.

– Vi pratar mycket i branschen om hur amorteringskravet påverkar. En bank som jag pratade med uppskattade att deras avslagsfrekvens ökat med 15 procent, det ligger i linje med vår bedömning.

Flera bostadsbolag flaggar för att de har svårt att få sina nyproducerade lägenheter sålda. Därför uppskattar Boverket i sin senaste prognos att bostadsbyggandet kommer att minska med 25-30 procent under 2018 jämfört med förra året.

1:orna och 2:orna i huset sålde slut första av allt. Nu är det lägenheter på 3-5 rum som är kvar. Foto: Maria Lilja