ANNONS

Lägenheten var parfymgömma

I juni stals parfym för en halv miljon vid ett inbrott i Stinsen i Sollentuna.

Dagen därpå hittade polisen både stöldgodset och inbrottsverktygen under en husrannsakan.

Nu har en 31-årig man åtalats för grovt häleri.
ANNONS

Vid ett inbrott i Stinsen-gallerian natten till den 10 juni länsades en butik på kosmetika-produkter till ett värde av nästan en halv miljon kronor.

Senare samma dygn fick en polispatrull i Spånga i Stockholm syn på ett antal personer som de kände igen från stöld- och inbrottssammanhang.

– Vid en kontroll uppstod en misstanke om brott och vi gjorde en husrannsakan på en adress. Vi hittade tre-fyra säckar med parfymer, tobaksvaror till ett ansenligt värde och brytverktyg och en motorkap, berättar spaningsledaren Emir Gazibegovic.

En del av godset – bland annat över 300 flaskor parfym till ett värde av 170 000 kronor – tros komma från inbrottet i Stinsen.

Cigaretter, snus och lotter till ett värde av 80 000 – 90 000 kronor har polisen härlett till ett inbrott i Hässelby samma natt.

I samband med husrannsakan greps flera personer, och nu har den 31-årige mannen som förvarade stöldgodset i sin bostad åtalats för tre fall av häleri.

Det tredje fallet handlar också om en större mängd parfym som polisen kopplar till ett inbrott i en butik i Täby i april där kosmetika för cirka 100 000 kronor stals.

Tillslaget i Spånga ledde polisen vidare till flera andra inbrott, bland annat i Solna, Sundbyberg och Stockholms innerstad. Nyligen greps ytterligare fyra personer som nu är häktade.

– Vi räknar med att kunna åtala fler personer i samma konstellation. Vi klarat upp 14 – 15 olika inbrott allt som allt, säger Emir Gazibegovic.

ANNONS

Än så länge har ingen åtalats för själva inbrottet i Stinsen. En försvårande omständighet är att tjuvarna lyckades undvika att fastna på köpcentrumets övervakningsfilm – tack vare en fräck kupp.

I förundersökningsprotokollet framgår att inbrottstjuvarna ringde till Stinsen och utgav sig för att ringa från polisen. De ska då ha lyckats komma över information om var kamerorna var placerade.

Den åtalade 31-åringen nekar till brott.

Lokaltidningen Mitt i har sökt hans adokvat utan framgång.

Parfymer för nästan en halv miljon stals från Stinsen i juni.

Fakta

348 flaskor parfym och en borste

Vid inbrottet i Stinsen den 10 juni stals kosmetika för nära en halv miljon kronor.

En del av stöldgodset hittade polisen under en husrannsakan i Spånga.

I ett rum i radhuset fanns 348 flaskor parfym, 43 deodoranter, 12 hudkrämer, 21 nageloljor och en borste för ett sammanlagt värde av 170 000 kronor.

Källa: Polisens

förundersökning

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.